Mart Laar ei kavatse poliitikast lahkuda

Mart Laar  Foto: VTInsuldi tõttu üle poole aasta haiguslehel olnud Isamaa ja Res Publica Liidu poliitik ja kahekordne ekspeaminister Mart Laar ei kavatse enda sõnul poliitikast lahkuda.

Laar ütles laupäeval Tallinnas tema juhitud esimese valitsuse 20. aastapäeva konverentsil antud pressikonverentsil, et poliitikast lahkumine ei pruugi osutuda lihtsaks ja seda ta ei kavatse ka teha. "Kuid kindlasti saab minu aktiivsus olema mõnevõrra väiksem kui seni," ütles Laar.

Laar tõdes, et tema töö senine intensiivsus ja adrenaliinivajadus olid seni väga suured ning ta oleks pidanud arstide nõuandeid varem kuulda võtma. Laar ei öelnud täpset tähtaega, millal ta haiguslehelt tööle naaseb. "Loodetavasti juhtub see lähikuudel, kuid kavatsen seekord järgida arstide soovitusi," lausus ta.

Laar lubas, et ta kavatseb senisest enam keskenduda raamatute kirjutamisele ning temalt peaks veel tänavu ilmuma paar uut ajalooraamatut. Millal täpselt raamatud ilmuvad, sõltub Laari sõnul eelkõige kirjastustest. Ühe huvitamama ettevõtmisena nimetas Laar kava anda välja biograafiline leksikon 19. sajandi ärkamisaja võtmetegelastest. Laari sõnul saab raamatus olema paarsada isikut ning nii mahukat ülevaadet ärkamisaja võtmetegelastest ei ole varem ilmunud.

Mart Laar on praegu riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liige, kuid tervislikel põhjustel ei ole ta saanud oma saadikutööd tegema hakata.

Mart Laar sai 18. veebruaril kaitseministri ametis olles kõrgvererõhutõve tõttu insuldi. Mai alguses esitas ta peaminister Andrus Ansipile tervislikel põhjustel tagasiastumisavalduse. 11. mail nimetas president Toomas Hendrik Ilves uueks kaitseministriks Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Urmas Reinsalu.

Mart Laar oli kuni tänavu jaanuari lõpuni ka IRL-i esimees. 28. jaanuaril valis IRL-i suurkogu erakonna uueks esimeheks Urmas Reinsalu.

Mart Laar on olnud kaks korda peaminister. Tema esimene valitsus tegutses 21. oktoobrist 1992 kuni 8. novembrini 1994 ning teine valitsus 25. märtsist 1999 kuni 28. jaanuarini 2002.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD