Reformierakond soovib anda Meikari annetused heategevuseks

vtReformierakond soovib anda kõik Silver Meikari poolt parteile tehtud annetused heategevuseks.

Reformierakond saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) järelepärimise, milles soovib teada komisjoni arvamust, kas partei võiks Silver Meikari poolt tehtud annetused anda heategevuseks, teatas erakond BNS-ile.

"Kui ERJK-l ei ole võimalik õiguslikult pidada Silver Meikari tegevust keelatud tegevuseks erakonnaseaduse tähenduses, siis sellest hoolimata tahame loobuda mistahes Silver Meikariga seotud ja tema poolt annetatud rahast," ütles erakonna peasekretär Martin Kukk. Tema sõnul on erakond valmis andma Meikari annetatud raha, kaasa arvatud summad, mida pole mainitud 22. mail ilmunud arvamusloos, heategevuseks.

Kukk ütles BNS-ile, et Meikar on lisaks Postimehes ilmunud arvamusloos üles loetud summadele annetanud aastatel 2007-2011 kokku 1654 krooni ja 49 senti ehk ümberavutatult umbes 105 eurot ja 74 senti. Ka selle summa tahab erakond heatgevuseks anda.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas kevadel Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud. Meikar kirjutas, et ta annetas 2009. aasta 3. detsembrist kuni järgmise aasta 17. veebruarini Reformierakonnale raha kuuel korral kokku 115 000 krooni ulatuses, kusjuures summad ulatusid 10 000 kroonist 25 000 kroonini. Meikari väitel andis selle raha talle Lillo.

Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD