Ansip: Reformierakond arvas Meikari välja valetamise pärast

vtReformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul oli peamine põhjus parteisse võõra raha toomisest avalikult rääkinud Silver Meikari erakonnast väljaarvamisel tema valetamine.

"Igaühel on õigus avaldada oma arvamust ja seda tuleb teha argumenteeritult, aga Silver Meikar valetas," ütles Ansip teisipäeval Raadio 4-le antud intervjuus.

Reformierakonna esimehe sõnul oli juba suvel selge, et erakonnal ja Meikaril on erinevad teed. "Meikar sai juunis Viljandis Reformierakonna üldkogul viis minutit kõigi erakonnaliikmete ees rääkida, aga selle aja jooksul ei suutnud ta selgelt väljendada, mida ta tegelikult tahab. Teisest küljest sai selgeks, et Reformierakonna liikmed ei taha enam kuulata Meikari valesid," lausus Ansip.

Ansip tõi Meikari valetamise puhul näiteks selle, et mees ei suutnud meenutada, kes andis talle 20 000 krooni, mille ta pidi väidetavalt viima erakonna kassasse. "Kui keegi annab sulle 20 000 krooni, siis sa mäletad seda eluaeg. Aga Meikar unustas selle," märkis Ansip.

Reformierakonna juhatus otsustas eelmise nädala kolmapäeval erakonna Nõmme piirkonna juhatuse avalduse alusel lõpetada parteisse võõra raha toomisest avalikult rääkinud Silver Meikari liikmelisuse.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas 22. mail ilmunud Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud. Meikar kirjutas, et ta annetas 2009. aasta 3. detsembrist kuni järgmise aasta 17. veebruarini Reformierakonnale raha kuuel korral kokku 115 000 krooni ulatuses, kusjuures summad ulatusid 10 000 kroonist 25 000 kroonini. Meikari väitel andis selle raha talle Lillo.

Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.

Comments  
  +8
Pärast Meikari väljaviskamist lahkus reformist veel mitu liiget. Sellepeale avaldas Ansip imestust, et kuidas sai reformis olla niipalju ausaid inimesi.
  +5
Vast oli just vastupidi : viimane aus (vähemalt püüdis olla) inimene löödi ukse taha ! Prokuratuur ei suutnud tõestada , ega ka ümber lükata "Meikarcade"
  +6
Aga miks siis jäeti välja viskamatta see INGLI NIMEGA minister, kes tegi ju seda sama. NB!------tahaks ka seda ÄMMA, kes ÖÖKAPI SAHTLIST sadu tuhandeid mitte pere vaid erakonna ja partei tarbeks välja tõmbab.
  +10
formitropp Anzip
  +12
Sellegi poolest on RE rahvasilmes enim korrumpeerunud ja valelikuim erkond Eestis, mis Meikarisse puutub siis edu talle ja tõenäoline, et tema taolisi tarku ja ausaid inimesi on Eestile lähitulevikus kindlasti vaja.
  +12
:lol: Kas härra ise mäletab,mida kõike ja kui palju on ta valetanud rahvale? VÕID KINDEL OLLA,et ei mäleta. :lol:

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD