Tallinnas puhkes järjekordses elumajas suurpõleng

vtTallinnas puhkes reede hommikul järjekordses puidust korterelamus suurpõleng, tegemist on viimastel päevadel juba mitmenda samalaadse tuleõnnetusega.

Häirekeskus sai tulekahjust teate kell 8.08, kui selgus, et Põhja-Tallinnas Kungla tänaval tuleb kahekorruselise puumaja esimeselt korruselt suitsu. "Päästjad tõid maja esimese korruse korterist välja mehe, kes anti üle meedikutele ning kiirabi viis ta haiglasse. Korteris põles köök. Tulekahjusuits tungis ka teistesse korteritesse, kuid nendest said inimesed ise välja," kirjeldas Põhja päästekeskuse pressiesindaja toimunut.

Tema sõnul tõid päästjad kõrvalkorterist välja koera ja papagoi ning ühest teise korruse korterist kaks kassi. Tulekahjukohal töötavad päästjad Kopli, Lilleküla ja Mustamäe päästekomandodest nign kella 9 ajal järelkustutustööd veel kestsid.

Neljapäeval kell 15.26 said päästjad teate, et Kopli tänaval põleb mahajäetud maja, leegid ulatuvad maja esimese korruse akendest välja ning majas võib inimene sees olla. Viie minutiga kohale jõudnud päästjad sisenesid põlevasse majja ja leidsid hukkunud inimese.

Tegemist on mahajäetud ühekorruselise puidust majaga, mis on ka varem korduvalt põlenud. Tulekahju tagajärjel levis ümbruskonnas tihedat suitsu, kohati segas suits tänaval liiklemist.

24. oktoobril pidid tuletõrjujad juba teist päeva järjest pistma Tallinnas rinda suurpõlenguga, kui kesklinnas süttinud hoone lõplikuks kustutamiseks kulus ligi viis tundi. Häirekeskus sai Maakri tänaval süttinud majast teate kell 23. Pööningu ja katuse osas lahtise leegiga põlenud puumaja sõitsid kustutama neli päästemeeskonda, autoredel, paakauto ja Bronto päästetõstuk. Põleng ohustas lähedal seisnud teisi hooneid ning päästjate üks tegevussuundasid oli tule leviku takistamine kõrvalhoonetele.

Tulekahju käigus varisesid järk-järgult sisse kahekordse hoone katus ja vahelaed. Tulekahju lokaliseeriti keskööks. Järelkustutustööd kestsid aga kella 4 hommikul.

23. oktoobri õhtul ja öösel kulus päästjatel Tallinnas põlema süttinud elaniketa maja kustutamiseks ligi kuus tundi, õnnetuse tõttu seiskus piirkonnas ka trammiliiklus. Häirekeskus sai tulekahjust teate kell 21, kui selgus, et Kaevuri tänaval oli seni teadmata põhjustel tuld võtnud tühjana seisev kahekorruseline puidust hoone. Päästjad alustasid koheselt kustutustöid ning piirkonnas seiskus trammiliiklus. Leekides sai kahjustada hoone sisemus ning katus langes sisse. Samas suutsid tuletõrjujad hoida ära tule leviku kõrvalasuvale elumajale, kust evakueeriti ettevaatuse mõttes kolm inimest.

Tulekahju loeti likvideerituks ööl vastu 24. oktoobrit kella 3.06 ajal.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD