Ilmajaam prognoosib soojakraade vähemalt järgmise nädala lõpuni

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi on nii öösel kui päeval valdavalt soojakraadid vähemalt kuni järgmise nädala lõpuni.

Esmaspäeva öösel madalrõhkkond kaugeneb, selle järel tuleb veel vihmahooge, sekka võib ka lörtsi tulla. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Päeval püsib kohatiste vihmahoogude võimalus. Tuul vaibub. Õhutemperatuur on öösel kahest külmakraadist nelja soojakraadini, päeval on 3-7 kraadi sooja.

Teisipäeval möödub Eesti idapiiri tagant madalrõhkkond. Praegustel andmetel ulatub selle intensiivsem sajuala Ida-Eesti kohale, lääne pool on sajuhooge harvem. Tuul pöördub põhjakaarde ja on tugevam idapoolsetes maakondades. Õhutemperatuur on öösel nullist nelja soojakraadini, päeval tuleb 1-5 kraadis sooja.

Kolmapäev tuleb kõrg- ja madalrõhuala piirimail üksikute sajuhoogudega. Läänekaare tuul on tugev. Õhutemperatuur langeb selgema taeva all sisemaal öösel 0 ümbrusse, rannikul on kuni 5 kraadi sooja, päeval on sooja 3-8 kraadi.

Neljapäeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja liigub päeval Soome. Madalrõhkkonna vahetu lähedus tõstab edela- ja läänetuule väga tugevaks. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 4-8 soojakraadi piires.

Reedel madalrõhulohk eemaldub ja kõrgrõhufoon tugevneb. Öö ja hommik on veel sajuhoogudega, päeva peale jääb sadusid vähemaks ja pilved hõrenevad. Tuul vaibub. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt 2-7 soojakraadi piires.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD