Lapsele uimastitega raske mürgituse põhjustanud mees peab vangi minema

vtHarju maakohus karistas teisipäeval reaalse vangistusega meest, kes süüdistuse järgi jättis uimastid külmikusse jogurtitopsi järelevalveta, kust tema väike poeg need kätte sai ja isa hoolimatuse tõttu endale raske mürgituse põhjustas.

Kohus mõistis 28-aastase mehe süüdi ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises ja suures koguses uimastite ebaseaduslikus käitlemises ning määras talle lühimenetluse korras üheaastase vangistuse. Vangistusaja alguseks luges kohus tänavu 2. aprilli, kui politsei pereisa kinni pidas.

Ekspertiisikulu katteks tuleb mehel tasuda 2815 eurot, samuti maksta kaitsjatasu hüvitamiseks 153 ning sundrahaks 725 eurot.

Eelnevalt olprokurör taotlenud mehe karistamist lühimenetluse korras kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega. Mehe kaitsja leidis aga, et kohus pidanuks raskete tervisekahjustuste tekitamise eest mõistma mehele võimalikult leebe karistuse, narkootikumide omamise süüdistuses ta aga sootuks õigeks mõistma.

Eeluurimisel kogutud andmetel leidis nelja-aastane poiss tänavu aprillis Harjumaal asuvas eramus külmikust Helluse jogurtijoogi pudeli. Kuna laps arvas, et pudelis on magus jogurtijook, kummutas ta sealt eeluurimisel tuvastamata koguse vedelikku. See aga osutus GHB-ks ehk uimastitarbijate kõnepruugis korgijoogina tuntud narkovedelikuks, mille tema 28-aastane isa oli külmikusse järelevalveta jätnud.

Lapsel tekkis uimasti tarvitamise tagajärjel äge mürgitus, mis viis ta eluohtlikku seisundisse. Meedikutel õnnestus tema elu siiski päästa.

Politsei pidas pereisa 2. aprillil kinni ning kohus võttis ta vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai uimastisõltuvusega kimpus mees süüdistuse oma pojale ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises ning suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD