Vaher algatas valekaristuste juhtumis teenistusliku järelevalve

Siseminister Ken-Marti Vaher algatas teenistusliku järelevalve Ida prefektuuris toime pandud rikkumiste ning juhtkonna käitumise uurimiseks.

"Politsei- ja piirivalveameti juhtkond peab tegema juhtunust väga tõsised järeldused. Olen otsustanud algatada teenistusliku järelevalve, et selgitada välja, kes ja miks ei astunud selgeid samme koheselt pärast rikkumiste avastamist, vaid seda tehti alles nüüd ning kuidas teostati politseis juhtimispädevusi ja toimis infoliikumine, sisekontroll ja järelevalve nimetatud juhtumiga seonduvalt," ütles siseminister Ken-Marti Vaher.

Teenistusliku järelevalve aruanne valmib eelduslikult detsembri lõpuks.

Kolmapäeval aset leidnud kohtumisel ütles minister politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitjale, korrakaitsepolitseiosakonna juhile ning Ida prefektile, et ebaseaduslikult karistada saanud 180 inimese probleem on vaja lahendada esmajärjekorras ning viivitamatult.

Siseminister nimetas juhtumiga seotud politseinike ja nende juhi käitumist kahetsusvääsrseks ning teiste, oma tööd ausalt ja korrektselt tegevate kolleegide jaoks solvavaks.

Vaher lisas, et politsei- ja piirivalveameti  juhtkond peab oskama ette näha selliste sündmuste seoseid ja tagajärgi ning reageerima nendele adekvaatselt ja professionaalselt. "Oluline on koos prefektuuridega tagada tõhus ja kvaliteetne valdkondlik juhtimine, et kõik politseinikud suhtuksid oma töösse täie tõsidusega üle kogu Eesti," sõnasVaher.

Ida prefektuuri liiklustalitus määras mullu 178 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi, mille politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhid alates peadirektor Raivo Küüdist teadlikult maha vaikisid, teatas ETV saade "Pealtnägija".

Siseministeeriumi teatel oli 178 juhul tegemist nõuetekohaselt taatlemata kiirusemõõtjate kasutamisega ning kahel juhul nõuetekohaselt taatlemata raskeveokite tegeliku massi kontrollimiseks mõeldud kaalude kasutamisega.

Politsei sisekontroll avastas märtsis Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud valetamise ning taatlemata Stalkeri kiirusemõõtja kasutamise ja tegi PPA peadirektorile Raivo Küüdile ettepaneku karistada viit süüdlast. Küüt ja tema meeskond otsustasid kedagi mitte karistada, ebaseaduslikult trahvi saanud inimesi ei teavitatud ja avalikkust ei informeeritud.

Viru ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD