Hingamisteede viirusnakkustesse haigestus nädalaga 3589 inimest

Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3589 inimest, neist 49 protsenti olid lapsed.

Kuigi pöördumiste arv eelneva nädalaga võrreldes mõnevõrra kasvas, ei erine haigestunute koguhulk terviseameti andmetel varasemate aastate sama perioodi näitajatest.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti 44. nädalal 74 korral. Haigestumine on kasvuteel, aga pole veel seotud gripiviirusega. Möödunud nädalal ei kinnitatud laboratoorselt ühtegi gripiviirust, kinnituse leidsid üksikud paragripi, adeno- ja RS- viirused.

Vanusrühmade järgi haigestusid enam kuni viieaastased lapsed, suhteliselt kõrgel tasemel on haigestumus vanemealiste inimeste vanusrühmas.

Sellest tulenevalt soovitab terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova pöörata perearstidel suuremat tähelepanu vanemealistele patsientidele ning võtta neilt haigestumise korral kindlasti proovid ka gripiviirusele. "Üldjuhul seda tegema ei kiputa," ütles Sadikova.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on grippi haigestumise intensiivsus praegu madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides, registreeritud on vaid üksikud gripijuhud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD