SEB: Võrumaa ettevõtted näitavad investeerimisindu

Pilt on illustratiivneVõrumaa ettevõtted planeerivad tuleval aastal aktiivselt investeeringuid, näitab SEB poolt maakonna ettevõtteklientide seas korraldatud ning optimistliku tulemuse andnud kiirküsitlus.

Eesti mastaabis on märkimisväärne, et järgmisel aastal kavandab investeeringuid 97 protsenti SEB küsitletud 29 ettevõttest, kusjuures 59 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.

Ettevõtetest 45 protsenti planeerivad tuleval aastal suurendada aktiivsust eksporditurgudel, seejuures 28 protsenti kõigist küsitletutest kavatseb siseneda uutele turgudele.

 

Kõik vastanud ettevõtted näevad 2013. aastal käibe kasvu, kusjuures 76 protsendi arvates kasvab käive kuni kümme protsenti.

Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 48 protsenti vastanutest. Tooteinnovatsiooni planeerivad peamiselt tööstusettevõtted.

Vastanutest 55 protsenti kavatseb töötajaid juurde võtta ning ainuüksi selle valimi põhjal on oodata vähemalt 30 töökoha lisandumist Võrumaale. 41 protsenti töötajate arvu ei muuda.

SEB viib oktoobris ja novembris läbi suure nõustamisprojekti, mille raames külastavad panga esindajad ligikaudu 900 Eesti väikest ja keskmise suurusega ettevõtet kõigis 15 maakonnas. Eesti teedel liigutakse kümne SEB värvides väikeautoga Smart, millega tuletatakse ka meelde keskkonnasäästlike liikumisviiside tähtsust.

Nõustamisprojekti raames viib SEB läbi ka küsitluse, kus maakondade ettevõtted saavad anda hinnanguid oma 2013. aasta käibe arengutele, töötajate arvu muutumisele, ekspordi- ning innovatsioonikavadele ja planeeritud investeeringutele.

Comments  
  +2
hullem on veel ees
  +2
täielik naljanumber...täna sweedpank võru osakonda sisenedes ja maksta soovides SULARAHAS sweedpanki enda poolt välja kirjutatud arvele ja oh üllatust 1€60 senti kohe välja käia...no mida veel26.kuud ei ole selle makse eest sentigi nõutud...no kus on eesti õiguskantsler...mis toimub....minu palgaraha sunniviisilise panka toppimise eestr pean veel maksma peale...nii,et võtkem kõik pankadest rahad,kel seda vähegi on välja....
  +2
investeerimisvajadus ettevõtjatel tõesti on, aga väääga pika hambaga vaatate neid äriplaane, pankurid..
  0
Võrumaal on üle tuhande töötu ja ainult 30 uut töökohta tuleb juurde, natukene vähevõitu!
Rahvas sooviks teada ka, mis tööstuses need kohad tekivad? Vaevalt, et miiniumpalgaga koht kedagi eriliselt kutsuks.
  -1
Sa jätsid lisamatta, kuhu Eesti tingimustes need paneelid üles tuleb panna, kas pealpool või allpool pilvi?
  -1
kas seb kui selline otsib lohutust? alul keerab reaalsetele firmadele....
  0
Mina sõna välismaale alla pole seda reklaami pannud.
  0
"Eesti teedel liigutakse kümne SEB värvides väikeautoga Smart, millega tuletatakse ka meelde keskkonnasäästlike liikumisviiside tähtsust."

"Moodsad lennukid,laevad,rongid,autod ei tarvita tilkagi kütust,liiguvad ilma laadimata,tühjade akudega,tühja paagiga,on hääletud ja ei saasta loodust:
http://elektritsaabtasuta.blogspot.com/2011/10/moodsad-lennukid-ja-laevadning-autod.html
  +1
Mul on üks mõte kuhu tuleks investeerida:

Hädasti on vaja vabrikut mis toodaks päikesepaneelide kristalle... Eesti elektri vajaduse rahuldaks ära üks väike vabrik mis toodaks päikesepaneelide kristalle,müüks neid välismaale aga kohalikele tuleks jagada tasuta sest sellega välditaks
inflatsiooni ja stabiliseeritaks majandust,neid kristalle tehakse liivast:
http://www.solarworld-usa.com/solar-for-home/~/media/Global/PDFs/solar-101-eng.pdf

Eesti elektri vajaduse rahuldab ära Võrtsjärve suuruse pindala päikesepaneelidega.

Teadlaste hinnangul langeb maapinnale nii suur hulk päikeseenergiat, et Eesti-suurusest alast piisaks kogu maailma energiavajaduse rahuldamiseks. http://www.epl.ee/news/majandus/elumajad-ehitatakse-paikese-abiga-elektrijaamadeks.d?id=51078367

1000 ruutmiili päikesepaneele katab terve ameerika mandri elektri vajaduse.
http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/09/1000-ruutmiili-paikesepaneele-katab.html

Inflatsiooni tekitatakse elektri ja naftasaaduste hinna tõstmisega... Inflatsioonipõhine majandus laostab nii tavakodanikke kui ettevõtjaid:

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/05/inflatsioonipohine-majandus-laostab-nii.html

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD