Balti põllumehed korradavad aktsiooni otsetoetuste võrdsustamiseks

Balti riikide põllumajandusorganisatsioonid korraldavad 12.-22. novembrini aktsiooni "Balti ÜPP traktor", mille üheks eesmärgiks on tugeva ühise põllumajanduspoliitika kujundamist.

Eesti põllumeeste keskliidu ning põllumajandus-kaubanduskoja teatel tahetakse selle aktsiooni abil juhtida tähelepanu Balti riikide ebavõrdsetele otsetoetustele.

"Ainult tugev, õiglane ja piisavalt rahastatud Euroopa Liidu (EL) ühine põllumajanduspoliitika suudab tagada meie inimeste varustamise taskukohase, kvaliteetse ning kohaliku toiduga. Tänased ebavõrdsed toetused takistavad Eesti põllumajanduse potentsiaali kasutamist," selgitas põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Aktsiooni raames alustab esmaspäeval Tallinnast Vabaduse väljakult traktor MTZ-80 teekonda läbi Eesti, Läti ja Leedu linnade Brüsselisse. Eestis on traktori peatuspaikadeks 12. novembril Rapla, Türi  ja Viljandi ning 13. novembril Tartu, Võru ja Valga.

Tallinnas Vabaduse väljakul kõnelevad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, Tallinna linnapea Edgar Savisaar, mitmed riigikogu liikmed ning Eesti ja Läti põllumajandusorganisatsioonide juhid. Teistel üritustel on lubanud osaleda mitmed riigikogu liikmed ja linnajuhid, põllumajandusminister Seeder osaleb lisaks Tallinnale ka Viljandi üritusel.

14.-16. novembrini peatub traktor Lätis Valmieras, Riias ja Bauskas, 17. novembril Leedus Kedainiais ja 20. novembril Saksamaal Berliinis ning jõuab 22. novembril Euroopa Ülemkogu kohtumise ajaks Brüsselisse.

EL Nõukogu hoone juures, kus riigi- ja valitsusjuhid arutavad ühenduse eelarvekava aastateks 2014-2020, toimub Balti riikide põllumeeste ühismeeleavaldus.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD