Ansip, Parts ja Aaviksoo sõidavad Soome visiidile

Peaminister Andrus Ansip sõidab esmaspäeva hommikul koos haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsu ning teadlaste ja äridelegatsiooniga visiidile Soome, kus toimub Eesti ja Soome ühine teadus- ja arendusnõukogu istung ning majandusfoorum.

Plaanis on ka ametlik kohtumine Soome peaminister Jyrki Kataineniga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Visiidi eesmärgiks on soodustada koostööd teadus- ja arendustegevuses nii ülikoolide kui ettevõtete vahel. Mõlemad riigid soovivad tõsta piirkonna atraktiivsust ettevõtluse ja investorite jaoks kui kiiresti arenevat, mitmekesist ja integreerunud regiooni.

Eesti teadus- ja arendusnõukogu (TAN) ning Soome teadus- ja innovatsiooninõukogu kolmandal ühisistungil räägitakse teaduse ja arenduse investeeringutest Eestis ja Soomes. Lisaks arutatakse ühisistungil avaliku- ja erasektori koostöö rolli aitamaks kiiresti arenevaid ja innovaatilisi ettevõtteid oma tegevuste laiendamisel rahvusvahelisel turul.

Ühisistungil osalevad mõlema riigi peaministrid ning haridus- ja teadusministrid. Lisaks Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister ning Soome keskkonnaminister.

Peaministrite kahepoolsel kohtumisel vaadatakse üle kahepoolsete suhete hetkeseis, räägitakse Euroopa Liidu rahanduse ja majanduse olukorrast ning uue eelarve ettevalmistamisest. Samuti on plaanis koordineerida tegevust erinevatel energeetika teemadel.

Peaministrit saatvas äridelegatsioonis on kokku 14 ettevõtte esindajad. Ettevõtjad osalevad koos Eesti ja Soome peaministri ja ministritega ka Eesti – Soome majandusfoorumil.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD