Menu

.      

Üks Elistvere loomapargist jooksus olnud ilves saadi kätte

Elistvere loomapargi töötajad tabasid reedel kolm nädalat jooksus olnud ilvese, kolmest oktoobri lõpus põgenenud ilvesest üks on endiselt vabaduses.

"Ta oli Luua ja Palamuse vahel tee ääres. Seal oli võsastunud lohk, ümberringi avar põld. Ta ei põgenenud kusagile," rääkis Elistvere loomapargi juht Sirje Saul Õhtulehele. Ilves uinutati ja viidi loomaparki tagasi.

Loomapargi töötajad pelgasid algul, et mine tea, kuidas metsas redutanud ilvest teised ilvesed loomapargis enda keskele tagasi võtavad – ikkagi kolm nädalat omapäi ära olnud, teine lõhn juures. "Ei olnud riidu ega pahandust, ta võeti ilusasti tagasi," lausus Saul.

Üks ilves on endiselt tabamata. "Teda on nähtud teises kandis," ütleb loomapargi juht, kes on tänulik iga teate peale, mis aitab ilvest kätte saada. "Kui keegi teda näeb, andku kohe infot."

Sirje Saul tunnistab, et ilveste põgenemine loomapargist on tekitanud loomapargi vastu suuremat huvi. Eriti suur külastajate hulk tabas loomaparki oktoobri lõpul esimesel nädalavahetusel pärast seda, kui oli tulnud teade ilveste põgenemisest. "Rahvast oli siis tavalisest rohkem. Usume, et just seetõttu rohkem, sellest räägiti loomapargis palju," ütleb Saul.

Mahasadanud märg lumi murdis 26. oktoobril Elistvere loomapargis ilveste aedikus puu, purunenud aiast pääses põgenema kolm ilvest. Üks kolmest põgenenud ilvesest tuli peagi lõksu, mille pargi töötajad olid üles pannud.

Spetsialistide hinnangul ilvesed inimestele ohtu ei kujuta, kuna nad on inimestega harjunud.

Elistvere loomapargis elab kokku seitse ilvest.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD