Lendurid hoiatavad Estonian Airi lennuohutuse taseme languse eest

Pilootide ametiühing Eesti Liinilendurite Assotsiatsioon (ELA) hoiatas töötajaid koondavat Estonian Airi lennuohutuse taseme langemise eest ning märkis, et ettevõte käitus töötajate suhtes inetult.

„Oleme šokis, et Estonian Airi otsusele koondada töötajaid, ei eelnenud töötajate esindajate informeerimist. Öeldes välja lennumeeskondade arvu saame tänasele kollektiivlepingule tuginedes öelda ka nimed, seega said piloodid sisuliselt kätte koondamisteate, mis eeldab siiski informeerimist ja konsulteerimist,“teatas ELA esimees Rauno Menning kolmapäeval saadetud pressiteates. „Millise tundega istub piloot lennukirooli peale selle teate saamist?”

Pilootide ametiühing väidab, et Estonian Air peab jõudma töötajatega kompromissile ja sõlmima mõlemaid pooli rahuldava kollektiivlepingu, vastasel juhul lubavad liinilendurid alustada „seaduslikke aktsioone, et saavutada eesmärke, mis tegelikult ei kahjusta Estonian Airi võimekust vaid pigem säilitavad hea töökultuuri ja lennuohutuse taseme“.

Kollektiivlepingu puudumine tähendab töötajate jaoks määratlematust ning Estonian Airi jaoks lennuohutuse taseme langust, kinnitas ELA pressiteates.

„Mõistame täielikult ettevõtte keerulist majandusseisu, mis on tekitatud halbade ja riske mittearvestavate otsustega. See kinnitab veelgi enam vajadust kollektiivleping järele. Kahjuks on lendava personali jaoks ootamise aeg otsa lõppemas, kuna kollektiivleping muutub kehtetuks veebruari alguses,“ märkis pilootide ametiühing.

Estonian Air teatas teisipäeval 146 ehk lgi poolte töötajate koondamisest, hetkel töötab ettevõttes 318 inimest. Ettevõtte teatel tehakse töötajaskonna vähendamisprotsessi ajal tihedat koostööd Eesti lennuametiga. Planeeritav koondamiskava puudutab ettevõttes nii kommerts- ja administratiivosakondi kui ka piloote ja salongiteenindajaid.

Uuendatud struktuuri kohaselt töötab Estonian Airis 172 inimest, kellest sada on lennupersonali liikmed ja ülejäänud tugifunktsioonide ning administratiivosakondade töötajad.

Pärast lennumahtude vähenemist jääb Estoniana Airi liinivõrku kümme sihtkohta: Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD