Meditsiinitöötajate kollektiivlepe saab allkirjad tuleval nädalal

Meditsiinitöötajate kollektiivlepe saab Eesti Arstide Liidu peasekretäri Katrin Rehemaa kinnitusel allkirjad tõenäoliselt tuleval nädalal.

"See info, mis tuli siin mingi nädalajagu tagasi, et allkirjastatakse, oli lihtsalt natuke ennatlik," ütles Rehemaa BNS-ile kommenteerides infot, mille kohaselt pidanuks kollektiivlepe allkirjad saama reedel.

"Lahtine on see, et kuidas täpselt sõnastada ja panna kirja see, mismoodi koormuste reguleerimine hakkab toimuma," selgitas Rehemaa. "See oli kõige keerulisem küsimus selle lepingu juures ja me ei tahtnud siin hakata väga rabelema sellega, et see on ikka üsna oluline dokument, mida me hakkame alla kirjutama," sõnas Rehemaa. "Praeguse seisuga on mul alust loota, et me järgmisel nädalal saame allkirjad alla," lisas ta.

Eesti Haiglate Liit on tuleva nädala kolmapäevaks taas kokku kutsunud kõikkollektiivleppe osapooled, et lepingu sõnastust enne allkirjastamist täpsustada ja kooskõlastada, teatas haiglate liit BNS-ile.

"Oktoobris sõlmitud eellepet on osapooled pisut erinevalt tõlgendanud ning nüüd püüame leida sõnastuse ja täpsuse, mis kõiki kollektiivleppe osapooli rahuldaks. Meie eesmärk on anda nii tervishoiutöötajatele kui ka patsientidele kindlustunne ja 2013. aastast kehtima hakkav lepe veel vanal aastal allkirjastada," ütles Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Haiglate liit ja meditsiinitöötajate esindajad on leppe teksti lihvinud mitu nädalat ja veel kaks nädalat tagasi lootis arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa, et kollektiivlepe on novembri viimaseks nädalaks valmis ja saab allkirjastatud.

Selles osas, mis puudutab streigi peatanud eelleppesse kirjutatud palgakokkuleppeid, ei ole meedikutel ja haiglatel erimeelsusi ning see on mõlemale poolele sobivalt ka kollektiivlepingus kirjas.

Tervishoiutöötajad korraldasid 1.- 25. oktoobrini oma palgatõusu ja töötingimuste parandamise nõudmiseks streigi. Tegemist oli seni pikima streigiga iseseisvuse taastanud Eesti ajaloos.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD