Ilmajaam prognoosib järgmise nädala lõpuks mõõdukaid külmakraade

Kui lõppeval nädalal näitab termomeeter kohati enam kui 10-kraadist külma, siis järgmisel nädalal läheb ilm jälle veidi pehmemaks, kuigi õhutemperatuur püsib nii öösel kui päeval miinuspoolel.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi pühapäevaks madalrõhkkonna mõju nõrgeneb. Üksikutes kohtades sajab nõrka lund, võimalus on suurem Eesti lääneservas. Kagutuul on nõrk, õhtupoolikul hakkab aga saartel tugevnema. Külma on 4-9, öösel kohati kuni 12 kraadi.

Esmaspäeval koondub madalrõhkkond Taani lõunaserva, Venemaal tugevneb aga kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail võib Eestis kohati nõrka lund sadada. Ida- ja kagutuul tugevneb puhanguti 15 m/s. Ösel  on külma 6-12, hommikul kohati 15 kraadi, päeval  aga 4-9 kraadi.

Teisipäeval kandub madalrõhkkond Kesk-Euroopasse ja selle põhjaserv ulatub Läänemerele. Samal ajal laieneb väga külm kõrgrõhuala Lapimaale ja tugevneb. Eesti jääb kahe võimsa rõhuala piirimaile. Öösel sajab kohati nõrka lund. Päeval sadu laieneb ja on mõõduka tugevusega. Idatuul paisub tugevaks, puhangud võivad ulatuda sisemaal 15, rannikul 20 m/s. Öösel  on külma 6-12, päeval 2-7 kraadi, kuid tugeva tuule tõttu tundub ilm läbilõikavalt külmana.

Kolmapäeval tuleb madalrõhkkond Läänemerele ja saab Eestis suurema ülekaalu. Sajab lund. Idakaare tuul aga nõrgeneb. Kagu poolt saabuvas õhumassis võib aga külma veidi vähem olla ja seetõttu praegustel andmetel õhutemperatuur väga madalale ei lange. Öösel on külma 3-8, päeval 1-6 kraadi.

Neljapäeval püsib madalrõhuala serv Eesti kohal ja siin-seal sajab lund. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Öösel  on külma 3-8, päeval 1-5 kraadi.

Reedel saab madalrõhuala Musta mere põhjakaldalt energiat juurde. Lisandub niiskust ja lumesadu võib tihedamaks muutuda. Idakaare tuul tugevneb ja võib tuisata. Öösel on külma 3-8, päeval 2-6 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD