Inimesed kardavad kõige rohkem sattuda liiklusõnnetustesse

Pilt on illustratiivneMullu läbi viidud inimeste ohutunde uuringu järgi kardavad elanikud kõige rohkem sattumist liiklusõnnetustesse, kusjuures ohutunne selles valdkonnas on tunamullusega võrreldes kasvanud.

Kui 2011. aastal tunnetasid liiklusõnnetuste tõttu ohtu 61 protsenti vastanutest, siis mullu oli see näitaja 67 protsenti. Liiklusohule järgnes kartus varguste ees, mida pidasid ohuks 44 protsendi vastanutest. Võrreldes tunamullusega kasvas vargusohu tunnetamine kahe protsendipunkti võrra.

Narkokuritegevust pidas mullu ohuks 42, merereostust 41, tänavakuritegevust 37, salakaubandust 33, hätta sattudes abita jäämist 29, füüsilist vägivalda 27, inimkaubandust 24 ja ebaseaduslikku sisserännet 17 protsenti vastanutest.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi sõnul on mõistetav, et inimeste ohutunne on kõige suurem liiklusõnnetuste ees, sest liiklusega puutuvad pea kõik kokku. Et elanike ohutunnet vähendada, pööras politsei mullu üha suuremat tähelepanu liiklusjärelevalvele ning teeb seda ka tänavu.

Küüt tõi välja, et mullu jagasid korrakaitsjad 112 000 helkurit, 10 000 jalgrattavalgustite komplekti ning 8000 helkurvesti. "Politsei kaasas liiklusohutusse ka erasektori, näiteks Ergo Kindlustus jagas  4000 helkurvesti vähekindlustatud elanikele," ütles Küüt.

Tema sõnul kaasas politsei ohutuse tagamisse ka vabatahtlikke. "Eestis on 1400 abipolitseinikku, kellest mullu lõid korra tagamisel aktiivselt kaasa 557. Nad tegid kokku 60 000 tunni ulatuses tööd, mis teeb inimese kohta aastas 13 tööpäeva," ütles Küüt.

Positiivse asjaoluna tõi Küüt välja ka selle, et elanikud on hakanud senisest aktiivsemalt politseid teavitama erinevatest rikkumisest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD