Soome motojõuku varustati amfetamiiniga Eestist

Soome motoklubi Cannonball varustati amfetamiiniga Eestist, kriminaalasjaga on seotud viis eestlast ja üks soomlane, kirjutab Postimees.

Cannonball on põhjanaabrite juures kurikuulus – väljapressimised, uimastiäri ja vägivaldsed kokkupõrked teiste motojõukudega.

Ent läinud sügisel seostati Cannonballiga ootamatult Eestiga - motojõuk korraldas siitkaudu Soomes ulatuslikku amfetamiiniäri. Nii vähemalt selgub Soome ja Eesti keskkriminaalpolitsei tihedas koostöös kogutud uurimismaterjalidest, mis peaksid märtsis põhjanaabrite juures arutamiseks kohtusse jõudma.

Postimehe andmetel algas kõik mullu suvel Soomest, kui sealse keskkriminaalpolitsei Tampere üksus sai infot, et Cannonball korraldab Eesti kaudu narkovedu Soome ning kaup turustatakse Helsingi ja Tampere ümbruses. Asja uurimiseks moodustati uurimisrühm, kuhu kaasati kolleegid Eesti riigiprokuratuurist ja keskkriminaalpolitseist.

Esimene reaalne tulemus ei lasknud end kaua oodata – septembri lõpus tabati Soomes ligi kümne kilo amfetamiiniga kohalik mees. Uimastid pärinesid Eestist. Sellega seoses võttis politsei siin eriti teravalt tähelepanu alla kümmekonna aasta taguste krimilugude kangelase Erik Hemming Eklundi.

Ehkki soomlane, on Eklund viimased kümme aastat elanud Eestis, kus ta viimasel ajal üüris eramut. Üheksakümnendate aastate lõpus politsei poolt Skandinaavia viie suurima narkoärika hulka arvatud endise Põhjamaade jõutõstmismeistri minevik on kirju – see sisaldab kooselu Eesti naispolitseinikuga, uurimisorganite eest põgenemist Hispaaniasse ja Slovakkia valepassiga Eestisse naasmist. Pärast tosin aastat tagasi Soome ühe suurima narkokriminaalasjaga seotud vahistamist ja lühiajalist vangistust naasis Eklund Tallinna – kohta, kus tal on kriminaalses maailmas head tutvused nii vene kui eesti keelt kõnelevates ringkondades.

Põhjanaabrite juures vahistati kriminaalasjaga seotud 12 inimest. Nende seas on üks narkokaubitsemisel kaasa löönud eestlane ja mitmeid motoklubi Cannonball võtmefiguure. Kätte saadi kümneid tulirelvi. Kriminaalasja raames tuli välja veel seitse kilo Eesti päritolu amfetamiini. Eestis peeti mitme tunni jooksul kinni ja anti hiljem Soomele välja neli uurimise käigus politsei huviorbiiti kerkinud meest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD