Menu

.      

Vähemalt seitse tabatud illegaali 28-st on pärit Vietnamist

Pilt on illustratiivnePiirivalve ja politsei oli esmaspäevaks tabanud kokku 28 ebaseaduslikult Eestisse tulnud Aasia päritolu inimest, seitsme puhul on tuvastatatud nende Vietnami kodakondsus.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja ütles BNS-ile, et esmaspäeva hommikuks olid politsei- ja piirivalveameti töötajad tabanud 28 Aasia päritolu illegaali, kes nädalavahetusel üle piiri tulid.

Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi poolt hallataval välispiiril, tõdes pressiesindaja.

Kõik Venemaalt Eestisse ebaseaduslikult sisenenud inimesed tabati Võrumaal Miikse, Viitka ja Saarde külades. Kinnipeetud toimetati asjaolude selgitamiseks kordonitesse ja Võru arestimajja, kus nendega viiakse läbi kriminaalmenetluses tehtavaid uurimistoiminguid.

Tabatud illegaalidest on 27 mehed, neist kolm nooremad kui 18-aastat, üks illegaal on naine.

Pressiesindaja sõnul on korrakaitsajad leidnud passid seitsmelt illegaalilt, kes on Vietnami kodanikud, ülejäänute kodakondsus on tuvastamisel.

Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv ütles, et kuna surve Eesti riigi poolt hallatavale välispiirile on suurenenud, tehakse veelgi tihedamalt koostööd Vene piirivalve ja kohalike elanikega. ",Kahtlemata on Võrumaal tabatud 28 illegaali kinnituseks efektiivsest koostööst piirivalvurite ja kogukonna vahel," lisas prefekt.

Pressiesindaja sõnul ei ole korravalvurid illegaalide otsinguid katkestanud, kuid samas pole viimasel ajal enam laekunud kohalikelt elanikelt teateid kahtlaste isikute liikumise kohta. „Eile [pühapäeval - BNS] abistasid kodanikud korravalvureid usinalt, praegu pole uut infot laekunud,“ lisas ta.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid tabasid pühapäeva jooksul Võrumaal 26 asiaadist illegaali, kes olid ebaseaduslikult Eestisse sisenenud.

Pühapäeva hommikul tuvastasid piirivalvurid Võrumaal jäljerajad, mis viitasid ebaseaduslikule piiriületusele. Piirivalvurid korraldasid võimalike illegaalide operatsiooni. Päeva vältel tabati Võrumaal mitmeid gruppe, millest suurima moodustasid üheskoos liikunud 12 inimest.

Piirivalvurid palusid lõunaeestlastel, kes märkavad oma kodukandis liikumas kahtlustäratavaid asiaadi välimusega inimesi, sellest koheselt teada. Kohalike elanike jagatud info viis kuue inimese tabamiseni.

Mullu tabati Eesti lõunapiiril kokku 56 ebaseaduslikult riigipiiri ületanud isikut.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD