Sünoptikud ennustavad järgmiseks nädalaks mõõdukat pakast

Pilt on illustratiivneMeteoroloogia ja hüdroloogia instituut prognoosib järgmiseks nädalaks mõõdukalt külma ilma ning paiguti on oodata ka lumesadu.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond Läänemere äärde ja toob Eestisse lund. Tuul pöördub lõunakaarde. Päeval muutub sadu tihedamaks, kagutuul tugevneb ja võib tuisata. Öösel on külma 2-7, Kagu-Eestis kuni 11 kraadi, päeval on temperatuur 0 ja 4 miinuskraadi vahel.

Teisipäeval eemaldub madalrõhkkond lõuna poole ja selle järel tuleb öösel ja hommikul lumehooge. Päeval on saju võimalus väiksem. Tuul pöördub itta ja kirdesse ning veidi tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel vahemikus -2 kuni -7 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb kõrgrõhkkond ja ulatub üle Eesti ka neljapäeval. Ilm on suurema sajuta ja tuul nõrk. Öösel on külma 6-12, päeval 3-8 kraadi.

Reedel võib Eestit riivata madalrõhulohk ja selle sajupilvede servast võib ka Eestis veidi lund tulla. Puhub nõrk läänekaare tuul. Öösel on külma 7-12 kraadi, Kagu-Eestis võib veel paar-kolm kraadi enam olla, päeval 2-7 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD