Tarbijakaitse lisas e-kaubandusega tegeleva Bedzone musta nimekirja

www.bedzone.euTarbijakaitseamet lisas e-kaubandusega tegeleva Bedzone OÜ musta nimekirja, kuna ettevõte rikkus olulisel määral tarbijaga sõlmitud lepingut.

Tegemist on juhtumiga, kus tarbija tellis e-kaupleja Bedzone OÜ käest voodi, mis lubati kohale tuua nädalaga. Tähtajaks tarbija aga tellitud kaupa kätte ei saanud ning hoolimata lubadustest ei suutnud ettevõtja voodit kohale tuua ka uuteks kokku lepitud aegadeks, teatas tarbijakaitseameti pressiesindaja BNS-ile.

Viimane kauplejapoolne lubadus oli tagastada tasutud summa 30 päeva jooksul või toode kohale toimetada. Vastasel juhul lubas kaupleja tasuda voodi maksumuse, millele lisanduks iga hilinenud päeva eest 0,1 protsenti viivist.

Istungil leidis komisjon, et ettevõtja on lepingut tarbijaga oluliselt rikkunud. Kauplejale pandi kohustus hüvitada tarbija tasutud summa, millele lisandub viivis iga viivitatud päeva eest. Pärast kuu aja möödumist ei olnud ettevõtja siiski otsust täitnud.

Internetikaubandus oli jaanuaris taas kord peamine põhjus, miks inimesed tarbijakaitseametilt abi palusid, kokku sai amet 248 internetikaubandusega seotud pöördumist.

Kokku pöördusid jaanuaris tarbijad tarbijakaitseameti poole 3829 korral.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD