Valitsus arutab tõenäoliselt Estonian Airile täiendava laenu andmist

Jürgen LigiValitsus arutab ETV uudistesaate Aktuaalne Kaamera andmetel neljapäeval Estonian Airile täiendava laenu andmist.

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas lennuettevõttele täiendava laenu andmise arutelu neljapäevasel valitsuse istungil "tõenäoliseks", kuid väitis samas, et ei oska konkreetsetest summadest veel rääkida.

Lähiminevikus on riikliku lennufirma küsimus valitsuses laual olnud neljal korral. Nädal tagasi kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniminisrter Juhan Parts, et ettevõtte valmistab veel ette restruktureerimiskava. Veebruari keskel ütles Parts, et valitsus ootab lennufirmalt lõplikku plaani veebruari teiseks pooleks.

"Restruktureerimiskava on väga keskne dokument. See on aluseks meile otsuse kujundamisel, kas ettevõtte on võimeline pikaajaliselt jätkusuutlikult tegutsema. See kava on ka aluseks koostööks Euroopa Komisjoniga. Sellepärast on sellel kaval lisaks tavapärasele äristrateegiale ka täiendavad nõuded," selgitas Parts 21. veebruaril.

"Meil on niipalju aega, et meil ei ole vaja väga tormata. Me tahame, et see oleks väga kvaliteetne dokument, selle tõttu me seda täna ei arutanud," lisas ta.

Estonian Airi nõukogu esimees Erkki Raasuke on kinnitanud, et kavaga ollakse lõpusirgel. "Lõpusirgel olev kava on praegu ettevõtte ja nõukogu laual. Firma on seda korduvalt nõukogule tutvustanud. Oleme seda vajadusel täpsustanud ja täiendanud ning seejärel uuesti ettevõttesse tagasi saatnud," rääkis Raasuke 21. veebruaril Eesti Päevalehele.

Raasuke ei välistanud, et kavaga võib minna veel paar kuud aega, sest Euroopa Komisjon peab sellega igas punktis nõusse jääma.

Euroopa Komisjoni 20. veebruari otsus algatada põhjalik uurimine mitme riikliku toetusmeetme kohta, mida Eesti riik on Estonian Airile andnud on Partsi hinnangul "ootuspärane ja loomulik, sest nad peavad seda tegema, kui on riigipoolseid kapitali sissepanekuid."

"Menetluse järgmisse faasi minek tähendabki seda, et reaalne diskussioon ettevõtte, riigi, teiste turuosaliste ja komisjoni vahel läheb nüüd sisulisemaks," selgitas minister.

"Kui riik teeb mingeid täiendavaid otsuseid, olgu see siis kapitalipaigutus või laenu suurendamine, siis see on täpselt sama, ka see läheb uurimise alla," täpsustas Parts möödunud nädalal.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD