Rimi ja Maxima korjasid müügilt hobuselihakahtlusega konservid

Võru Maxima  FOTO: Mihkel VanariRimi ja Maxima kauplused korjasid Eestis müügisaalidest ära Lätis valmistatud konservid, mille puhul oli alust kahtlustada, et need sisaldavad hobuseliha.

Veterinaar- ja toiduameti juht Ago Pärtel ütles ETV uudistesaatele "Aktuaalne kaamera", et ameti võttis konservidest proovid ning saatis Saksamaale testide tegemiseks. Testide tulemused selguvad nädala või paari jooksul.

 

Rimi Eesti Food teatas esmaspäeval veterinaar- ja toiduametile, et seoses Leedu veterinaar- ja toiduameti korraldusega peatada sealsel turul deklareerimata hobuseliha sisaldanud Läti firma SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetud lihakonservide müük, korjas Rimi Eesti ka siinsetes kauplustes müügilt hulgaliselt lihakonserve, kirjutab Äripäev.

Võru RimiRimi korjas kuni selguse saabumiseni müügilt tooted, mida toodab ja tarnib Rimi Eestile SIA Rezeknes Galas Kombinats.

Rimi korjas müügilt Old Farmeri nime all müüdavad "Turisti eine sealihast", "Turisti eine veiselihast", "Hautatud sealiha", "Hautatud veiseliha" ja "Kana tarrendises". Kõik need tooted olid müügil 250-grammistes pakendites. Samuti korjas Rimi müügilt konservid "Turisti hommikueine veiselihast",  "Hautatud veiseliha" ja "Hautatud sealiha", teatas Äripäev.

Rimi palus veterinaar- ja toiduametilt kohe teada anda, kui ametil on andmeid, kas SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetes on tuvastatud koostisosana hobuseliha, mida pole etiketil kirjas.

Kogu Euroopat hõlmav hobuselihaskandaal sai alguse jaanuari keskel, kui selgus, et toiduohutusamet avastas Suurbritannias ja Iirimaal suurtes kauplusekettides loomalihaburgerite pähe müüdud kotlettidest ka hobuseliha. Pärast seda on hobuseliha sisaldavaid tooteid avastatud müügilt kõikjalt Euroopast.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD