Vanglas vägivallatsemine pikendas vangi karistusaega

Viru maakohus pikendas lõppeval nädalal vanglas karistust kandva kinnipeetava vangistusaega, kuna ta vägivallatses vanglaametnike kallal, solvas neid ning põhjustas vanglas kahel korral väikese tulekahju.

2010. aastal röövi, varguste ja kehalise väärkohtlemise ning aasta hiljem varguse ja avaliku korra rikkumise eest reaalse vangistuse saanud 1994. aastal sündinud Kermo jätkas vangistuses olles õigusrikkumiste sooritamist. Nii solvas ja laimas ta mullu veebruarist kuni oktoobrini Viru vanglas korduvalt vanglatöötajaid, lisaks ähvardas valvureid tervisekahjustuste tekitamisega ning kolmel korral ka ründas ametnikke.

Mullu 7. septembril ning 2. oktoobril aga süütas Kermo Viru vanglas talle vangla poolt väljastatud asjad, põhjustades sellega ohu teiste hoones viibinute elule ja tervisele.

Viru maakohus mõistis Kermo lõppeval nädalal süüdi korrakaitsja solvamises ja ründamises, samuti süütamises, ning määras talle kokkuleppemenetluse korras ühe aasta ja kahe kuu pikkuse vangistuse. Selle liitis kohus noormehele eelnevalt mõistetud karistusele, mis tähendab, et kokku tuleb tal trellide taga veeta neli aastat, üheksa kuud ja 27 päeva.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD