Täna heisatakse Eesti lipud

Täna on priiuse põlistumise päeva puhul Eestis lipupäev.

Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud, teatas riigikantselei BNS-ile. Valitsus kutsub ka kõiki teisi üles heiskama sellel päeval Eesti lippu.

 

27. märtsil 2013. a saab taasiseseisvumise järgne iseseisvuse aeg pikemaks maailmasõdade vahelisest iseseisvuse ajast. Selle ainukordse päeva tähistamisega avaldab Eesti tänu kõigile neile, kes on andnud oma panuse selle eest, et saaksime elada vabas ja iseseisvas Eestis.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Comments  
  +1
Eesti Wabariik oli Rahvasteliidu liige 1921. aasta 22. septembrist kuni 1940. aasta 21. juulini.
Eesti NSV oli aga Rahvasteliidu liige 1940. aastal 21. juulist kuni 6. augustini.
Kui EW pagulaspoliitikud (Pätsi liin aga ka Tõnissoni liin) üritasid II maailmasõja ajal maksta Rahvasteliidu liikmemaksu, siis Rahvasteliit seda vastu ei võtnud. Kui püüti pääseda 1946. aastal toimunud Rahvasteliidu likvideerimiskonverentsile, siis eestlasi sinna sisse ei lastud. Ka ÜRO loomise aegu eestlasi jutule ei võetud, samas on Rahvasteliitu mittekuulunud Valgevene NSV ning Ukraina NSV ja Rahvasteliidust 1939. aastal välja visatud Nõukogude Liit ÜRO asutajaliikmed.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD