Menu

.      

Politsei loodab vietnamlased aasta lõpuks kodumaale saata

Pilt on illustratiivne

Politsei loodab Vietnamist pärit ebaseaduslikud sisserändajad aasta lõpuks kodumaale tagasi saata, kirjutab politsei- ja piirivalveameti ajakiri Radar.

Politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsiooniosakonna migratsioonijärelvalve büroo juht Toomas Kuuse ütles ajakirjale, et amet saab Vietnamist pärit ebaseaduslike sisserändajate dokumendid loodetavasti kätte mai lõpuks. "Edasine sõltub transpordi korraldamisest, aga suure tõenäosusega saadame nad aasta lõpuks kodumaale tagasi," sõnas Kuuse.

 

Ameti peadirektori asetätija piirivalve alal Tõnu Hunt märkis, et Vietnam on teinud tagasisaatmise väga keeruliseks. "Nad tegelevad üksikprobleemidega ega tunnista ühiseid tšarterlende. Kõige lähem koht, kuhu saame vietnamlased tagasi saata, on Laos," sõnas ta.

Keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo esimese talituse juhtivuurija Margus Maasepp tõdes, et menetlust raskendab näiteks tõlkide puudus. Seni on amet kasutanud kolme tõlgi abi, neist vaid üks tõlgib otse vietnami keelest eesti keelde, teiste puhul käib tõlkimine läbi vene keele. Kuna tegu on koosseisuväliste tõlkidega, on ülekuulamiste planeerimine ja aegade kokkuleppimine tihedalt seotud tõlkide võimalustega ülekuulamistel osaleda.

Tänavu veebruaris tabati Võrumaal ebaseadusliku piiriületuse järel 28 illegaali, neist 27 on Vietnami kodanikud. Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi poolt hallataval välispiiril.

Mullu tabati Eesti lõunapiiril kokku 56 ebaseaduslikult riigipiiri ületanud isikut.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD