Ilmajaam lubab ööseks esimesi plusskraade nädala pärast

Aigar Nagel

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi läheb ilm visalt, kuid järjepidevalt veidi soojemaks ning nädala pärast on oodata, et termomeeter näitab ka öösiti esimesi plusskraade.

Pühapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja selgema taevaga ning rahulik. Õhutemperatuur langeb 6-12 miinuskraadini. Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkond ja Lääne- ja Loode-Eestis pilvisus tiheneb. Pärastlõunal hakkab saartel lörtsi sadama ja õhtul on saju tõenäosus suur ka mandril. Lõunakaare tuul tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb vahemikku 0 kuni +5 kraadi.

Esmaspäeval tuleb eemalduva madalrõhkkonna järel veel lund ja lörtsi. Õhtu poole lääne poolt alates pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb. Tuul pöördub edelast põhjakaarde. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -2 kuni -8, päeval -1 kuni +3 kraadi. Teisipäev tuleb tugevneva kõrgrõhkkonna mõjul sajuta ja rahulik. Öö on selge ja õhutemperatuur langeb -3 kuni -9, kohati -13 kraadini, päeval tõuseb aga -1 kuni +4 kraadini.

Kolmapäeva öö on kõrgrõhkkonna mõjul selge ja vaikne. Külma on 5-12 kraadi. Päeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale ja selle lääneservas püsib ilm veel põhiliselt sajuta, kuid taevas võib juba pilvi enam olla. Õhutemperatuur tõuseb +1 kuni +6 kraadini. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb, sest Põhjamerelt laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia lõunatippu ja selle idaserva mööda liigub Läänemere idakalda poole soojem ja niiskem õhk. Õhtu poole võib veidi lörtsi ja vihma sadada. Puhub tugev kagu- ja idatuul. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni -5 kraadi, hommikuks võib lääneservas +2 kraadini tõusta, päeval on sooja juba 1-6 kraadi.

Järgmise nädala reedel tuleb madalrõhkkond Läänemere kohale ning märksa soojem, aga ka niiske õhumass jõuab Eestisse. Algul võib lörtsi sadada, aga põhiliselt tulevad sajud juba vihmana. Idakaare tuul on öösel tugev, päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +3, päeval +3 kuni +8 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD