Vene uudisteagentuur toonitas Ansipi ja Medvedevi sõbralikku kohtumist

Eesti valitsusjuhi Andrus Ansipi ja Venemaa peaministri Dmitri Medvedevi kohtumine reedel Peterburis oli sõbralik ja jutuajamine toimus vene keeles, märkis Venemaa uudisteagentuur Interfax.

Agentuuri teatel tänas Medvedev Eesti valitsusjuhti kohtumisel osalemise eest ja Ansip tänas Venemaa valitsusjuhti "suurepäraselt organiseeritud kohtumise eest".

"Meie jaoks on äärmiselt oluline, Eesti ja Venemaa ning kõigi piirkonna riikide jaoks, hoida meie Läänemerd. Selles mõttes oli kohtumine väga edukas," ütles Ansip Interfaxi teatel. Agentuur tsiteeris ka Medvedevit, kelle sõnul on nüüd võimalus arutada "Eesti-Vene suhteid".

Interfax toonitas oma teates, et Ansip ja Medvedev suhtlesid vene keeles.

Peaminister Andrus Ansip ütles reedel Peterburis Läänemeremaade nõukogu peaministrite kohtumisel peetud kõnes, et Läänemere keskkonna kaitse on kõigi Läänemere äärsete riikide ühine eesmärk ja kohustus. Ansip tõdes, et Läänemerega seotud probleemid on võimalik lahendada ainult kõigi piirkonna riikide ühiste jõupingutuste tulemusena ning avaliku ja erasektori koostöös.

Ansip rõhutas, et Läänemere keskkonna kaitseks on hädavajalik investeerida vee- ja reovee taristusse. Ta märkis, et Eesti on pööranud veemajandusprojektidele viimastel aastatel suurt tähelepanu. Peaminister meenutas, et Eesti on viimastel aastatel rekonstrueerinud mitmeid reoveepuhasteid ja vahetanud välja 480 kilomeetrit vananenud reoveetorustikke, vähendades sellega orgaanilist reostust 135 tonni võrra aastas. Ta tõdes, et veemajandusprojektide puhul on tegemist Euroopa Liidu olulise abiga, mis on võimaldanud investeerida aastatel 2007-2013 sellesse valdkonda 539 miljonit eurot.

Läänemere piirkonna keskkonna kaitseks on Ansipi sõnul väga oluline toetada ka taastuvenergiat. Ta märkis, et Eestis oli 2011. aastal taastuvenergia osakaal kütte- ja jahutussüsteemides 45,99 protsenti ning elektritootmises 12,64 protsenti.

Energiasäästuprojektidest tõstis Ansip esile ka saastekvoodi müügist saadud raha eest 800 era- ja 500 avaliku hoone energiasäästlikumaks renoveerimist ning 145 kilomeetri kaugkütte võrgu renoveerimist, et vähendada soojakadusid. Ka märkis peaminister, et Eesti on elektriautode osakaalult maailmas teine riik Norra järel. Ta tõi esile, saastekvoodi müügi rahade eest on hangitud riigiasutustele ja sotsiaaltöötajatele igapäevatööks 507 elektriautot.

Ansipi sõnul peab Eesti oluliseks välisõhu saatamise vähendamist meretranspordis, mis nõuab täiendavaid uuringuid ja tehnoloogia arendamist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD