RIA soovitab Windows XP kasutajatel operatsioonisüsteemi uuendada

Windows XPRiigi Infosüsteemi Amet (RIA) tuletas meelde, et alates 8. aprillist 2014 ei paigata Microsoft Windows XP operatsioonisüsteemis enam uusi turvaauke ega hoolitseta programmide ja arvuti lisaseadmete tõrgeteta töö eest.

Alates käesoleva aasta 8. aprillist ei paigata enam Microsoft Windows XP operatsioonisüsteemis uusi turvaauke ega hoolitseta programmide ja arvuti lisaseadmete tõrgeteta töö eest.  RIA soovitab kõigil Windows XP kasutajatel turvariskide ja tehniliste probleemide ennetamiseks operatsioonisüsteemi aasta jooksul uuendada.

"Pärast 8. aprilli 2014 saab XP-d küll endiselt kasutada, ent ajakohaste turvapaikade ja uuendusteta arvuti on ahvatlev sihtmärk küberkurjategijatele. Samuti võib tekkida tõrkeid nii tarkvara kui riistvara töös, sest arendajad ei saa tagada oma toote sujuvat toimimist operatsioonisüsteemis, millele ei väljastata uuendusi ega turvapaiku," sõnas RIA peadirektori asetäitja Kalle Arula. "Näiteks peab XP operatsioonisüsteemi kasutamist jätkates arvestama probleemidega veebilehitsejate, arvuti uute lisaseadmete ja ID-kaardi töös," lisas ta.

Eestis kasutab seda operatsioonisüsteemi hinnanguliselt kolmandik arvutikasutajatest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD