Estcoy-15 avastas 85 kilo uimasteid ja lõhkekehade tehase

Pilt on illustratiivne FOTO: VTAfganistanis teeniv Eesti jalaväekompanii Estcoy-15 avastas sel nädalal korraldatud operatsioonide käigus ligi 85 kilogrammi narkootilist ainet, isevalmistatud lõhkekehade tehase ning konfiskeeris valitsusvastastelt relvi ja sidevahendeid.

Kolme operatsiooni eesmärgiks oli toetada Afganistani relvajõude ning häirida valitsusvastaste tegevust kevadpealetungi perioodil, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja BNS-ile.

Luureandmete põhjal algatatud läbiotsimisoperatsiooni käigus leidsid Eesti kaitseväelased isevalmistatud lõhkekehade tehase, kus oli nii valmis lõhkekehasid kui materjali järgmiste valmistamiseks. Lisaks konfiskeerisid nad 15 kilogrammi oopiumivedelikku ja 70 kilogrammi narkootilist ainet, samuti ühe automaadi ja ühe kuulipilduja, mida oli äsja kasutatud NATO rahvusvaheliste julgeolekujõudude ISAF-i patrullbaasi ründamiseks. Esialgsetel andmetel oli konfiskeeritud narkootiline aine oopium.

Estcoy-15 kompaniiülema major Tõnis Metjeri sõnul täitis kaitseväelaste tegevus operatsioonidel eesmärki ning aitas kohalikel julgeolekujõududel läbi viia oma planeeritud tegevusi kõrbealas. Estcoy tulemusrikast tegevust tunnustas ka Helmandi väekoondise juhtkond. "Tõestasime veelkord, et eestlased on väga hea väljaõppega ning kiire reageerimiskiiruse ja manöövrivõimega üksus. Kindlasti ei tule ka uuel kompaniil käed rüpes istuda," lisas kompaniiülem.

Praegu tegeleb jalaväekompanii Estcoy-15 varustuse hooldamise ja järgmise kontingendi vastuvõtmiseks valmistumisega. "Minu hinnangul on kõik mehed andnud endast maksimumi ja teinud head tööd," ütles major Metjer peagi lõppevale missioonile tagasi vaadates lisades, et nüüd jääb veel viia läbi täiendõpe peagi saabuvale Estcoy-16-le ning seejärel oodata kojulendu Eestisse.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-15 saabus praeguse Eesti kaitseväelaste kontingendi Estcon-14 koosseisus Afganistani eelmise aasta novembris ning naaseb koju maikuu teisel poolel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD