Menu

.      

Eesti ootab võimalust vietnamlaste tagasisaatmiseks

Pilt on illustratiivne

Eesti saadab veebruari algul Lõuna-Eesti küladest suurhaaranguga tabatud 17 Venemaa kaudu Eestisse sisenenud vietnamlast tagasi nende kodumaale niipea, kui selleks tekib logistiline võimalus, kirjutab Õhtuleht.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) migratsioonijärelevalve büroo juhataja Toomas Kuuse kinnitas ajalehele, et isikute suhtes on otsus tehtud ja nad ootavad väljasaatmist. "Väljasaatmine toimub lennukiga, kuid praegu on turismihooaeg ja pileteid ei ole saada," märkis Kuuse.

 

Lennuk tohib peale võtta korraga vaid kaks väljasaadetavat isikut. "Peale mainitud vietnamlaste on ka teisi isikuid, kes ootavad oma väljasaatmist," lisas Kuuse. "Seega sõltub vietnamlaste väljaasaatmise kiirus nii Eesti enda konvoeerimisvõimalustest kui ka lennufirmade pakutavatest vabadest kohtadest."

Illegaalide väljasaatmine on ka kallis lõbu. Näiteks ühe vietnamlase kodumaale lennutamine läheb Eesti maksumaksjale maksma 6281 eurot. See summa sisaldab väljasaadetava lennupiletit sihtkohta ning teda eskortiva kahe ametniku lennupileteid, kindlustust, päevaraha ja vajadusel ka majutuskulusid, kirjutab Õhtuleht.

3. veebruaril pidasid Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal kinni 28 illegaali, kes olid ebaseaduslikult riiki sisenenud. Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi hallataval välispiiril. Vahistatute hulka kuulus 27 meest ja üks naine. Seitsme dokumendid andsid kohe kinnitust, et tegu on Vietnami kodanikega. Ülejäänud paigutati väljasaatmiskeskusesse. Kaks nendest on praeguseks välja saadetud ja 17 turismihooaja lõppu ootavat illegaali viibivad endiselt väljasaatmiskeskuses.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD