Menu

.      

Kõrgete riigitöötajate palgad tõusevad üle 20 protsendi

Pilt on illustratiivneJärgmise aasta algusest hakkab  täismahus kehtima riigiteenijate uus palgasüsteem, mis toob valitsuse liikmetele, kantsleritele ja mitmetele teistele kõrgetele riigitöötajatele üle 20-protsendilise palgatõusu, kirjutab Postimees kolmapäeval.

Enim ehk 30 protsenti tõuseb peaministri palk. Tuleva aastas eelarvekavas arvestatud palgatõus on rahandusministeeriumi pressiesindaja sõnul 375 450 eurot. Kohtunike ametipalkade täiendav kulu on 1,67 miljonit eurot.

Tegemist on 2009. aastal vastu võetud seaduse laiendamisega, alates möödunud aastast kehtib see riigikogu liikmetele ja tänavu juulist kõigile kohtunikele. Ülejäänud osas on selle rakendumist rahapuudusele viidates korduvalt edasi lükatud.

Ametipalkade seaduse jõustudes ei moodustu kõigi kõrgete riigiteenijate palk mitte enam keskmise palga, vaid palgamäära alusel, mida indekseeritakse igal aastal indeksiga, mille väärtus on 50 protsenti tarbijahinnaindeksi ja sotsiaalmaksu laekumise aastase kasvu aritmeetilisest keskmisest.

Peale kõrgete riigiteenistujate töötasu mõjutab seadus parlamendiliikmete ametipensione, mis on seotud riigikogu liikme palgaga, ning muid ametipensione, mis sõltuvad seaduses nimetatud palkadest.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD