Menu

.      

Aaviksoo: maakoolide õpetajate palk peab olema konkurentsivõimeline

Jaak Aaviksoo  FOTO: Võrumaa TeatajaHaridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnul võitsid tänavuses õpetajate palgatõusust kõige rohkem suuremad linnad, kuid toetust on vaja jagada nii, et ka väiksemate omavalitsuste õpetajate palgad oleksid samaaväärsed.

Aaviksoo arutas reedel kümne maapõhikooli juhiga, kuidas jagada omavalitsuste vahel haridustoetust viisil, mis garanteerib linnaga samaväärse õpetaja palga ka  väikestes omavalitsustes ning kindlustab kodulähedaste põhikoolide säilimise, teatas BNS-ile haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Aaviksoo sõnul on omavalitsustele haridustoetuse jagamise põhieesmärk jagada seda õiglaselt.

„Numbrid näitavad selgelt, et tänavusest palgatõusust võitsid proportsionaalselt kõige rohkem suured linnad, kus samas on raha õpetajateni jõudnud kõige aeglasemalt," sõnas minister. "Meile on aga tähtis kindlustada põhihariduse jätkumine igas Eesti nurgas.“

Aaviksoo sõnul peavad toetuse jaotamise alused kindlustama, et mõistlikud otsused teinud vallad ja linnad suudaksid haridustoetuse abil kindlustada õpetajatele konkurentsivõimelise töötasu.

Järgmisel aastal kasvab õpetajate miinimumpalk 800 euro peale ning keskmiselt saavad omavalitsused riigilt õpetajate palgatoetust vähemalt 960 eurot ametikoha kohta, sõnas pressiesindaja.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD