Menu

.      

Uutesse riigigümnaasiumitesse on kavas investeerida kuni 26,2 miljonit

Võru 1. põhikooli tehnoloogiaõpetuse õpetaja Andrei Javnašani fotomontaaž portreefotodest, millel põhikooli pedagoogid ja õpilased (fragment)Järgneva kahe aasta jooksul on kavas investeerida kokku 26,2 miljonit eurot nelja uue riigigümnaasiumi rajamiseks, investeeringute lõplik suurus selgub pärast hangete läbiviimisest.

Uued riigigümnaasiumid kavandatakse Pärnusse, Tartusse, Jõhvisse ja Võrru. Enamik investeeritavast rahast ehk kokku 22,3 miljonit saadakse läbi EAS-i Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, 15 protsenti ehituseelarvest tuleb riigikassast, ütles haridusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Rein Joamets BNS-ile.

Joametsa sõnul selgub ehituste tegelik maksumus pärast hangete läbiviimist ja uutes koolides võiks kokku koha leida 2180 õpilast.

Erineval tasandil otsuseid on teinud ja sondeerivad pinda veel Paide, Kuusalu, Kärdla, Rapla ja Kohtla-Järve. "Kõik ülalnimetatud saavad kindla soovi ja korraliku tegevuskava alusel küsida toetust Euroopa Liidu uude toetusperioodi kavandatud gümnaasiumihoonete korrastamise toetusprogrammist," rääkis Joamets.

"Iseseisvalt on viimastel aastatel puhtad gümnaasiumid korraldanud Türi ja Sillamäe. Mõlemad küsisid, kuid vaid viimane ka sai oma gümnaasiumi hoone korrastamiseks toetust EAS-i korraldatud programmist," lisas ta.

Alates 2012. aasta algusest on tegevust alustanud kolm uut riigigümnaasiumi – Viljandis, Jõgevamaal ja Läänemaal. Nende rajamine on kokku maksma läinud 13,7 miljonit eurot ja neis koolides õpib kokku 995 õpilast. Kõigi nende koolide puhul rendib haridusministeerium hooneid Riigi Kinnisvara AS-ilt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD