Menu

.      

FOTOD ja VIDEO Käsitöösiidrite tootja Vana-Võrumaal laieneb sügiseks 1500 ruutmeetrile

  • Kirjutas Heleri Lakur

OÜ Siidrikoda asutaja Sulev Nõmmann kirjeldamas tulevase esindushoone põhifunktsioone. Fotod: AIGAR NAGEL

Põlvamaa kuppelmaastikul endisaegses Vana-Võrumaa kihelkonnas Valgjärve külas tegutseb Kagu-Eesti üks suurimaid käsitöösiidritootjaid, kel tänavu valmib 1500ruutmeetrine tootmishoone, kus ühe katuse all hakkavad asuma nii nüüdisaegsed tööstusruumid kui ka esimene esinduskauplus.

Uue tootmishoone valmimisega kasvab aastatoodangu maht 16 korda ehk aastas suudetakse toota kuni 800 000 liitrit käsitöösiidreid ja -veine.

FOTOD: Aigar Nagel

Kõik ühe katuse alla

„Lõuna-Eestis sarnase tootmisvõimalusega tootjat ei tea,” tõdes OÜ Siidrikoda juhataja ja pereettevõtte asutaja Sulev Nõmmann. „Siit tuleb edaspidi toore sisse ja siit läheb edasi,” viipab Nõmmann majas ringkäiku alustades käega peaukse poole. Uues tootmishoones hakkavad asuma töötlemis- ja tootmisruumid, ladu, veinikelder, labor, katseköök, esitus- ja esindusruumid, puhkeruumid praktikantidele ning uus tehasekauplus. Uue tööstushoone rajamise vajaduse tingis turunõudlus ja soov kasvada.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD