Menu

.      

FOTOD Hooldekodud Võrumaal ei soovita reisinud lähedastel omakseid lähiajal külastada

  • Kirjutas Heleri Lakur

Sõmerpalu hooldekodu juhataja Lenhard Ermel kinnitas toimetusele, et hooldekodu uksi külastajaile kindlasti ei sulge aga soovib, et praegusel ajahetkel pigem välditaks külastust. FOTO: Aigar Nagel

Tänase, 5.märtsi seisuga on Eestis kinnitust leidnud kolm koroonaviiruse (COVID-19) positiivset juhtumit. Kaks haiget - nii nakatunud tartlane kui ka tallinlane reisisid ühes ja samas lennukis.

Neljapäeva lõuna ajal ei olnud osades Võrumaa hooldekodudes keelavaid ega külastuspiirangut seadvaid teateid nendele, kes oma lähedast külastada plaanivad, küll aga oli kahes hooldekodus plaan teavitada e-kirja ja vastavate infosiltidega hooldekodu külastajaid juba sama päeva jooksul.

Külastuspiirangud juba Rõuge ja Missos

Rõuge vald teatas juba kolmapäeval, et Rõuge ja Mõniste hooldekodudes ning Misso sotsiaalkeskuses kehtib külatuspiirang neile, kes on hiljuti käinud reisil koroonaviiruse riskipiirkonnas, et hooldekodudes asuvaid kliente mitte külastada.

Misso sotsiaalkeskus FOTO: Aigar Nagel

Samuti kehtib külastuspiirang neile külastajatele, kel on endal ilmnenud haigustunnused ning kes on kokku puutunud viirushaigusesse nakatunuga.

Soovitavad külastust edasi lükata

Vastseliina hooldekodu juhataja Terje Otsatalu sõnas toimetusele, et neljapäeva hommikul ei olnud hooldekodus külastuspiirangut seatud, küll aga on plaan sama päeva jooksul panna üles vastavad infosildid ja teavitada külastada plaanivaid lähedasi muutuvast olukorrast.

Sõmerpalu hooldekodu juhataja Lenhard Ermel kinnitas toimetusele, et hooldekodu uksi külastajaile kindlasti ei sulge aga soovib, et praegusel ajahetkel pigem välditaks külastust. FOTO: Aigar Nagel

Sõmerpalu hooldekodu juhataja Lenhard Ermel kinnitas toimetusele, et hooldekodu uksi külastajaile kindlasti ei sulge aga soovib, et praegusel ajahetkel pigem välditaks külastust.

“Õnneks on viirusesse jääjate arv väike ja Võrus pole seni juhtumeid tuvastatud, küll aga nagu varasemalt, oleme gripihooajal külastust piiranud,” sõnab Ermel rahulikult. Ermel tõdeb, et tegemist on keeruka olukorraga: “Jälgin olukorda läbi meedia aga 100% ei saa me keelata inimestel eakaid külastamast. Tänavu sai 80-90% eakatest ka vaktsineeritud.” Samuti ütleb mees, et käis kolmapäeval Tartus desinfitseerimisvahendite järel, kuid paraku ei olnud ka neid enam saada. 49 voodikohaga Sõmerpalu hooldekodu juhataja sõnul püüavad nad anda endast parima, et ettevaatusabinõud oleksid tagatud. “Tahame tänase päeva jooksul kindlasti teada anda ka neile lähedastele, kes plaanivad lähipäeval külastust hooldekodusse, et nad sellega arvestada oskaksid, ”märgib Ermel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD