Menu

.      

Võru linn vastab Võrumaa Teatajale, miks on Katariina kiriku ümbrus mattunud heina sisse

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar Nagel

Võru linn vastab Võrumaa Teatajale, miks on Katariina kiriku ümbrus mattunud heina sisse.

Linnahaljastuses on järjest enam märksõnaks elurikkus ja selle soodustamine. Keskväljaku projekt on lisaks originaalsele disainlahendusele ka huvitava ja kaasaegse haljastusega, kus kontseptsiooniks on poollooduslikud alad. Kiriku ümbrus on mõeldud niidualaks, mändide alused ja vapikuuse ümbrus imiteerib palumetsaalust – sinna on istutatud kanarbikud, pohlad.

Kiriku ümbrusesse külvatud lillemuru vajab aega ja seemnesegu hakkab oma tõelist ilu näitama alles 3–4 aasta pärast. Kiriku ümbruse niitmine tuleb augustis, siis kui seemned on valminud. Kui kõik õitsema läheb, on näha tõelist ilu.

Elurikkust ehk bioloogilist mitmekesisust peetakse tänapäeva üheks olulisemaks elukvaliteedi näitajaks ka linnades. Elurikkuse soodustamine on vajalik selleks, et oleks puhast vett, mulda, õhku ja et looduse hüved oleksid kättesaadavad ka linnas. Kõrgemas rohus tärkab rohkem taimeliike ja see on omakorda putukatele, väikestele loomadele ja lindudele parem elupaik. Sest mida vähem on taimeliike, seda vähem on putukaid, ja siis ei ole ka lindudel midagi süüa.

Moodsat niiduala kontseptsiooni on rakendatud ka Räpina mnt haljastuslahenduses.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD