Menu

.      

Võrumaa Teataja tellijaauhinna võitja on särtsakas Anne Taro

  • Kirjutas Kadri Nagel

Rõõmsameelne Anne Taro oma aiamaal kasvavate lillede keskel. Foto: AIGAR NAGEL

Selle nädala tellijaauhinna pani välja Kubija hotell-loodusspaa. Kingikotist leiab saunalina ja ka kaks piletit 22. juulil Plaani karjamõisas toimuvale Curly Stringsi kontserdile.

Järjekorras eelviimase auhinna saab endale Anne Taro. Annel on Võru külje all mõnus aiamaa, mida oma vanuse kohta vägagi tragi ja rõõmsameelne naine korras hoiab. Anne Taro ise ütleb, et seal on ta leidnud hingerahu ja väga hea on olla. Tõesti, paarisaja meetri kaugusel oled linnakäras ning mäest alla pöörates jõuab metsatuka vahele, nagu oleks maale jõudnud. Aiaarmastaja naine soovis sünnipäevaks, mis on aprillis, lillede asemel tomatitaimi, mis nüüd kasvuhoones lopsakaks on kasvanud. Sel aastal tundub aga, et saak on pisut kesine, mille üle on kurtnud veel nii mõnedki aiapidajad. Peale lillede ja potipõllumajanduse ütleb Anne, et tema hobiks on ka arvutimängud. „No kaardimängud ja kõik selline, mis minusugusele vanurile sobilikud on,” räägib Anne Taro naerdes. Aastaid muuseumis raamatupidajana töötanud Annel käib kodus paberleht, milles ta enda sõnul leiab alati palju lugeda. „Eks minuvanused alustavad vist kõik lehelugemist tagantpoolt,” räägib humoorikas Anne naerdes. Kurvastusega tõdeb ta, et kahju on Põlvamaa lehest Koit, mis enam ei ilmu, sest ka sealt leidis ta endale meelepärast. Varem pole Annel kuskil loosiõnne olnud. Ise ütleb ta selle kohta lõpuks nii, et tegelikult võidab ta iga nädal, siis kui jätab lotopileti ostmata, sest see raha jääb ju alles.

Jutujärg viib ikka ja jälle ümbritsevale aiamaale, kus on ka suur tiik, millel ilutsevad vesiroosid. „Varem sai siit kala püüda, aga nüüdseks on saarmad kõik kalad ära söönud,” teab Anne rääkida. Ta lisab veel, et neil on seal kandis ka palju kopraid tegutsemas.

Hea lugeja, meil on jäänud loosida veel üks auhind. Kui Sa soovid osaleda meie tellijaauhindade loosimises, siis telli Võrumaa Teataja või pikenda olemasolevat tellimust. Loosimises osalevad kõik vähemalt pooleks aastaks tellimuse esitajad või tellimuse pikendajad, samuti püsikorraldusega tellijad. Igal nädalal toome auhinna kas või koju kätte. Järgmisel nädalal läheb loosi Kubija hotell-loodusspaa välja pandud spordikott ja kaks piletit 22. juulil Plaani jarjamõisas toimuvale Curly Stringsi kontserdile.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD