Menu

.      

VIDEO Toimetus käis Ring FM aastalõpu megasaates rääkimas oma tegemistest

  • Kirjutas Kadi Annom

Ring FMi aastalõpu megasaates tutvustati muu hulgas Võrumaa Teataja tegemisi ning anti ülevaade 31. detsembril ilmunud aastalõpunumbrist. Saadet juhtisid Kristjan Veedler ja Margit Saar. Foto: AIGAR NAGEL

Aasta viimasel päeval lahutas raadio Ring FM kuulajate meelt juba tuttavaks saanud aastalõpu megasaade. Aastalõpu saatepäeva esimene pool tõi tavapärase Lõuna-Eesti hommikuprogrammi asemel kuulajateni põnevaid külalisi, kelle abil võeti aasta kokku ning piiluti ka uude aastasse. Päeva esimene pool tõi raadioeetrisse seitse külalist ning teine pool veel sama palju. „Eks kutsume ikka saatesse alati neid, kelle tegemised huvitavad ka laiemat kuulajaskonda ja kes stuudios mõnusa õhkkonna tekitavad. Kindlasti püüdsime leida neid inimesi, kes aitavad meil aastavahetust turvaliselt veeta, päästeameti töötajad sealhulgas, peale selle loomulikult inimesi meelelahutusvaldkonnast. Ring FM’i kõige olulisemaks külaliste valiku kriteeriumiks on seotus Lõuna-Eestiga. Peame oma kuulajaid väga kalliks ja püüame leida just neile huvi pakkuvaid jututeemasid ja saatekülalisi,” räägib Lõuna-Eesti hommikuprogrammi saatejuht Kristjan Veedler, kes on aastavahetuse saadet teinud peaaegu kõikidel aastatel, mil on raadios Ring FM tööl olnud, seda aastast 2004.

Väärt nõuanded

Aastalõpu hommikuprogrammi muutsid mitmekesiseks ning huvitavaks nõuanded peaaegu igast valdkonnast. Loomaarst Tõnu Kaljala rääkis sellest, kuidas oma lemmikloomi aastavahetusel kaitsta, Taavi Siilbek Lõuna-Eesti päästekeskusest tutvustas pürotehnikaohutust, Triin Muiste jagas nõuandeid, mida panna uusaastalauale, Ottomar Virk rääkis aastavahetusest politsei tegemiste kaudu, Viljandi linnapea Madis Timpson võttis lõppeva aasta kokku ning Tartu spordiaastast pajatas Veljo Lamp. Põnevate kokkuvõtete ja nõuannete vahele mahtus ka ülevaade Võrumaa Teataja aastast ning värske lehenumbri tutvustus, mida raadiokuulajad on tavapäraselt harjunud kuulama telefonikõne vahendusel.

Uus aasta

Aastalõpu megasaate esimeses pooles võttis huvitavaid saatekülalisi vastu hommikuprogrammist juba aastatega tuttavaks saanud Kristjan Veedler ning seltsi pakkus Margit Saar. Uus aasta on aga uued tuuled toonud ka Ring FM’i Lõuna-Eesti hommikuprogrammi jaoks. Nimelt alustas eilsest Lõuna-Eesti hommikuprogrammi saatejuhina armastatud näitleja Inga Lunge, kelle sõnul on tema jaoks raadiosaate juhtimine esmakordne kogemus. „Olen Ring FM’is käinud saatekülalisena päris mitu korda. On mõnus, kui eetris info edastamiseks ei pea tingimata alati Tallinna sõitma ja saab tulla Tartu stuudiosse. Õnneks on hommikuprogrammi juhtides minu kõrval Kristjan Veedler, kes on väga pika raadiotöö kogemusega. Eks ma aja jooksul õpin kindlasti tundma ka raadiotöö tehnilist poolt. Aga praegu püüan olla mõnusaks kaaslaseks ärkajatele, et päev saaks ilusa alguse,” lubab Lunge ja lisab, et olulisi hirme tal seoses uue väljakutsega ei ole, küll aga pelgab ta sissemagamist. „Sõber raadiohääl Rauno Märks lubas mind äratama hakata, kui ma tõusta ei jaksa. Ega muud kartust olegi kui see, et hommikul äratuskella kogemata kinni panen,” tõdeb Lunge.

Pikki aastaid hommikuprogrammi juhtinud Kristjan Veedler lohutab, et apsakaid tuleb ikka ette. Näiteks piinlikud hetked eetris on seotud enamasti väiksemate või suuremate eksimustega: vahel on meelest läinud saatekülalise nimi, on olnud ka neid kordi, kui on tähtpäevad sassi aetud. Õnneks jõulusid jaanipäevaga ei ole ta päris ära vahetanud. Eks hommikuti veidi unise peaga võib ikka mõni apsakas sisse juhtuda, aga õnneks saab need vead Veedleri sõnul kiiresti eetris parandada.

Kristjan Veedler uuele saatepartnerile kõrgeid nõudmisi ei sea. „Laseme Ingal kõigepealt sisse elada. Ma usun, et tasapisi saan talle kõik vajalikud teadmised ja oskused edasi anda. Mul on hea meel, et meie hommikuid rikastab inimene, kes sellise tööga varem pole kokku puutunud ning toob ilmselt endaga kaasa veidi värskemat hingamist ja uut moodi mõtlemist. Ilmselt oskan paari kuu möödudes meie koostööd paremini analüüsida. Praegu on sees aga mõnusalt asjalik ja professionaalne elevus,” kommenteerib Veedler.

Seos Võrumaaga

Hommikuprogrammi värske saatejuht Inga Lunge tõdeb, et Eesti on õnneks nii mõnusalt väike, et peaaegu iga kohaga on meil kõigil seos olemas. „Mind on elu viinud Võrumaale peamiselt tööga seoses. Olen mänginud lavastustes, kus on tulnud võru keelt rääkida. Esimesena meenub „Pagulased” Eesti maanteemuuseumis. Külas aga saab armsatel sõpradel seal kandis ikka käia. Elab ju Võrumaal paljude poolt armastatud muusik Indrek Kalda, kellega koos on tore nii muusikast kui ka kalastamisest rääkida,” juurdleb Lunge.

Kristjan Veedler seostab Võrumaad ennekõike Tamula ranna ja Võru köögiga, mille osas peab ta eriti silmas just jooke. „Ring FM ongi minu seos Võrumaaga. Tänu raadiotööle on mul palju häid võrokestest tuttavaid,” on Veedler tänulik.

Kadi Annom FOTO: Aigar Nagel

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD