Menu

.      

FOTOD JA VIDEO Võrumaa Teataja toimetus osales raadio Ring FM väljakutse reedel

  • Kirjutas Kadi Annom

Eilses raadio Ring FM hommikuprogrammis tehti väljakutse Toomas Lungele (vasakul), kes pidi Võrumaa Teataja peatoimetajale Kadi Annomile (paremal) küünetehnik Marge Saarma juhendamisel paigaldama geelküüne. Fotol on ka hommikuprogrammi saatejuht ja väljakutse idee autor Kristjan Veedler. Foto: AIGAR NAGEL

Juba aasta algusest alates on reede raadios Ring FM veelgi erilisem päev kui teised nädalapäevad. Nimelt tuleb reedeses hommikuprogrammis saatejuhtidel vaheldumisi seljatada vastase väljamõeldud väljakutseid. Sealjuures on loomulikult abiks oma ala spetsialistid. Hommikuprogrammi ühe saatejuhi Kristjan Veedleri sõnul on idee väljakutsete tegemiseks õhus olnud juba üsna ammu, kuid teoks sai see alates käesolevast aastast, seda suuresti tänu Inga Lunge alustamisega hommikuprogrammi kaassaatejuhina.

„Meil on endal ka see idee laual olnud, kuid ei teagi, mille taha teostus on jäänud. Kui Inga tuli ja ise ka selle idee välja pakkus, siis haarasime härjal sarvist ja tegime ära. Nüüd ongi meil reedeti väljakutsed kavas,” kinnitab Veedler.

Ideid ei napi

Eile hommikul oli koos Kristjan Veedleriga Inga Lunge asemel hommikuprogrammi juhtimas abikaasa Toomas Lunge. Ühtlasi oli just Toomase kord seljatada ka järgmine väljakutse. Veedleri sõnul ei ole saatejuhid oma väljakutse sisust enne teadlikud, kui saade pihta hakab, nii tuleb kõik üllatusena. Reedeses saates oli Toomas Lunge ülesandeks hakata küünetehnikuks ja paigaldada geelküüs. Nii täpne töö vajas kindlasti ka head juhendajat ning selle jaoks oli saatesse tulnud küünetehnik Marge Saarma, kes on ametit pidanud juba neli aastat. „Esimene aasta tegin seda oma põhitöö kõrvalt. Olin täiskohaga kokk ja töötasin 12tunnistes ja 16tunnistes vahetustes. Vabal ajal oli põnevaks hobiks küünetehniku töö. Ega lihtne olnud,” kinnitab Saarma, kes tänaseks on kogu hinge ja aja panustanud küünetehniku tööle. „Küünetehnik ei ole lihtsalt niisama, et ainult teenindadki oma kliente. Enamasti on küünetehnik justkui omaette ettevõte. Tegelema peab peale põhitöö ka raamatupidamise, turunduse ja kõige muuga,” räägib Saarma, kellel on enda sõnul ka kolm meesklienti ja kelle väitel harva, kuid siiski kohtab meessoost küünetehnikuid. Kokkuvõtteks naljatleb Saarma, et veedab oma päevad suures osas viilides.

Kristjan Veedleri sõnul ei ole veel ideedest puudus tulnud ja vastasele väljakutse mõtlemine on üsna lihtne ülesanne. Küll seab väikesed piirangud asukoht. „Kuna me peame seda tegema siinsamas stuudios ehk me peame tooma selle tegevuse siia, siis see on küll natuke ideede lendu takistanud. Ma mõtlesin ükskord, et tahaks Ingast näiteks rongijuhti teha, kuid seda ju ei saa,” tõdeb Veedler.

Ühtaegu lõbus ja õpetlik

Kristjan Veedler ja Toomas Lunge kinnitavad, et väljakutsed on erineva keerukusega ja kõik samas omamoodi õpetlikud. „Ma mäletan, kui mind pandi pasunat puhuma. Vot see oli eriti lahe väljakutse,” räägib Veedler. Toomas Lunge tunnistab, et kord pidi ta tuletõrjujavarustuses Lõunakeskuse aatriumis ringi jooksma. „No põnev ikka oli, aga väsitav ka. Meeletult raske on kogu see varustus,” kinnitab Lunge.

Reedesel väljakutsel pidi Toomas Lunge paigaldama ühe geelküüne, mis esiti ei tundunud midagi keerulist, kuid lõpuks tõdes muusik ja raadiosaate juht, et asi pole sugugi mitte nii lihtne, kui eemalt paistab. Geelküüne paigaldamisel tuli appi Võrumaa Teataja peatoimetaja, kelle küüne peal Lunge küünetehnik Marge Saarma juhendamisel oma andeid näidata sai. „Üksi ei oleks ma sellega küll kuidagi toime saanud. Võiks öelda, et oli kõvasti keerulisem kui see tuletõrjevoolikutega ringi tormamine,” muheles Toomas Lunge töö lõpus ja tänas oma juhendajat Marge Saarmat.

FOTOD: Aigar Nagel

IMG7146
IMG7139
IMG7135
IMG7131
IMG7129
IMG7126
IMG7121
IMG7115
IMG7110
IMG7112
IMG7109
IMG7108
IMG7103
IMG7105
IMG7100
IMG7099
IMG7097
IMG7095
IMG7092
IMG7091
IMG7081
IMG7078
IMG7075
IMG7074
IMG7073
IMG7072
IMG7069

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD