Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Lapsed leidsid Nursi metsast terveid padruneid

Leid Nursi metsast, kus osa padruneid on lõhkemata. Foto: ERAKOGUOHTLIK LEID • Nursi kandi lapsed leidsid kolmapäeval kodutalust mõnesaja meetri kauguselt metsast lume seest terve sületäie padruneid, millest osa olid veel täiesti terved. Tegemist on sõjarelvastuse paukpadrunitega, millel on siiski sütik küljes ja püssirohi sees.


Teadaolevalt tegeleb osa Nursi kandi inimestest pärast õppusi padruneid korjates omale taskuraha teenimisega, kus messingist padrunid viiakse metalli kokkuostupunktidesse. On võimalik, et nendest padrunitest valmistatud relvadega on tulistatud Sõmerpalu alevikus liiklusmärkide pihta.


Padrunid leidnud laste vanemad ei soovinud oma laste heaolu huvides oma isikuid avalikustada.


Nursipalu harjutusvälja grupi ülem veebel Indrek Ots ütles, et kuuleb sellisest asjast esimest korda. „Sellisel juhul tuleb viivitamatult harjutusvälja vastutavale isikule teada anda,” kirjeldas Ots padrunite leidmisele vajalikke järgnevaid samme.


„Tulen isiklikult kohale, fikseerime olukorra, otsime teo põhjustajad ja selgitame muud asjaolud,” märkis Ots.


Padrunite metsa sattumise kohta ütles Ots, et selles osas spekuleerida on ennatlik. „Harjutuse lõppedes alad koristatakse ja kontrollitakse ning kui ka pärast seda on kuskil selline olukord, on asi pahasti ja vajab kindlasti uurimist,” rääkis ta. Kindlasti ei tohi tema sõnul mis iganes kahtlaseid objekte puutuda ja veel enam neid kuhugi kaasa võtta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD