Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Streik peatab ajavahemikul 7.‒9. märts Võrumaa koolide ja lasteaedade töö

Kui 25. jaanuaril tulid mitmes Eesti linnas meelt avaldama õppurid kõrgharidusreformi vastu, siis nüüd on õpilased ja tudengid valmis toetama ka õpetajate üleriigilist streiki.  Foto: MAARJA ROONPROTESTIAKTSIOON • Üleriigiline õpetajate streik halvab ajavahemikul 7.‒9. märtsini Võrumaal nii koolide kui lasteaedade töö, mistõttu lapsevanematel soovitatakse oma lapsed sel päeval koju jätta.

„Ühtegi last ukse taha ei jäeta, aga kui vanematel on vähegi võimalik, siis palutakse lapsi mitte kooli saata,” vahendas olukorda Võru koolides linnavalitsuse pressiesindaja Marianne Mett. „Õpetajate sõnul oleks see viis, kuidas lapsevanemad saaks näidata oma toetust õpetajatele. Nendel päevadel koolis õppetööd ei toimu.”


Marianne Mett lisas, et streigivad koolide õpetajad, lasteaiad osalevad toetusstreigil. Koolid streigivad kolm päeva (7.‒9. märtsini) ja lasteaiad ühe päeva (7. märtsil).


Ametlikult koolid ega lasteaiad kinni pole ja nende asutuste juhtkond peab leidma võimalusi lastega tegelemiseks. Nii teatas Misso vallavanem Urmas Peegel, et Misso kool on streigi ajal avatud ning koolis tagab õpilaste vastuvõtu, tegevuse ja kojusaatmise koolijuht. Misso lasteaia töötajad ei streigi. Samuti pole streigi ajal suletud Vastseliina lasteaed ja gümnaasium ning Sõmerpalu valla koolid ja lasteaiad.

(Loe edasi ajalehest.)


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD