Menu

.      

Rõuge vallavanemaks valiti Britt Vahter

  • Kirjutas Rõuge vald

Britt Vahter FOTO: Aigar Nagel

Vähem kui nädal pärast esimest istungit, 17. novembril, toimus Rõuge vallavolikogu uue koosseisu teine kokkusaamine, kus valiti vallavanem ning pandi paika volikogu komisjonid. Volikogu 19 liikmest oli kohal 18.

Salajasel hääletusel valiti Rõuge vallavanemaks ainus üles seatud kandidaat Britt Vahter 16 poolt-, ühe vastu- ja ühe erapooletu häälega. 

Britt Vahter töötas alates käesoleva aasta juuni algusest valla arendusosakonna juhatajana. Samuti on ta juhtinud varemalt Võrumaa Kutsehariduskeskuse juures tegutsevat puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskust Tsenter ning Võru maavalitsuse arendus- ja planeeringuosakonda.

Vahter on seadnud vallavanema töös üheks prioriteediks kohalike teenuste arendamise, et need oleksid kättesaadavad ja paremini korraldatud. „See, et me oleme väiksemad, rahvaarvult vähenemas ja asume ääremaal, tähendab, et me peame olema nutikamad. Mõnusalt väike kogukond ja kaugem asukoht ei ole olemuslikult üldse omadused, mille pärast peaks kurvastama. Ruum, omanäoline loodus ja rahu on tegelikult ju rikkus. Mureks on aga see, kuidas nende tingimuste juures säilitada teenuseid, mis on heaks elukeskkonnaks vajalikud," rääkis Vahter. „Vallavalitsus ja volikogu ei ole need kõige targemad, kes kõiki lahendusi teavad. Selleks, et lahendada keerulisi probleeme ja disainida teenuseid, mis meile ühiselt vajalikud on, peame senisest palju enam kaasama kohalikke inimesi, kogukondasid ja eksperte nii lahenduste loomisesse kui pakkumisse."

FOTO: Rõuge vald

Vahter kandideeris volikogu valimistel valimisliidu Loome Koos nimekirjas ning valiti  55 häälega volikokku. Pärast Britt Vahteri suundumist vallavanemaks tuleb volikokku asendusliikmena Rein Lepp.

Samuti otsustas volikogu moodustada järgmised alatised komisjonid: majandus- ja arengukomisjon, haridus- ja sotsiaalkomisjon, keskkonna- ja korrakaitsekomisjon ning kultuuri- ja külaelukomisjon. Revisjonikomisjon on neljaliikmeline, kõigis teistes komisjonides on 14 liiget.

Komisjonide esimehed ja aseesimehed valiti salajasel hääletusel, mille tulemusel:

  • majandus- ja arengukomisjoni esimees on Rein Loik, aseesimees Kalvi Kõva;
  • haridus- ja sotsiaalkomisjoni esimees on Katrin Pudersell, aseesimees Kalvi Kõva;
  • keskkonna- ja korrakaitsekomisjoni esimees on Aigar Kalk, aseesimees Tarvi Tuusis;
  • kultuuri- ja külaelukomisjoni esimees on Tiit Niilo, aseesimees Sirje Pärnapuu.

Viimase päevakorrapunktina määras volikogu vallavanema töötasu, milleks on kahekordne Eesti keskmine brutokuupalk.

20 PÄEVA ENIMLOETUD