Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Meie õpetajad streigivad täie rauaga

Kuldre värskelt remonditud koolimajas oli eile ainult üks õpilane, 4. klassi tüdruk Helen, kes sai koolis süüa ja kellele leiti koolimajas tegevust.  Foto: INNO TÄHISMAASTREIK • Võrumaa koolides streikisid õpetajad eile täie tõsidusega, kohale olid tulnud vaid mõned üksikud õpetajad ja õpilased, ent tunde sellele vaatamata ei antud. Lisaks kooliõpetajatele streikisid lasteaedade õpetajad.


Kuldre koolis istusid eile hommikul õpetajate toas vaid Urvaste vallavanem Riho Roon ja kooli direktor Rait Laatsit ning arutasid streigiasju. Vallavanem Roon ütles, et koolis on vaid üks laps, kes saab seal ka süüa, ja vald teeb kõik selleks, et see päev laabuks. Roon ütles, et mõistab streikijaid ja pole sellele vastu.


Kooli direktor Rait Laatsit ütles, et toetab sama kooli õpetajana samuti streiki. Tema väitel pole streik suunatud mitte kooli pidaja ehk omavalitsuse vastu, vaid riigi poliitika vastu. „Valitsus on olnud ignorantne õpetajate nõudmiste suhtes,” ütles Laatsit, „ja küsimus pole mitte ainult palgas. Uus õppekava on rakendunud, aga vahendeid selleks pole näinud ei kooli juht ega õpetajad.” Direktori väitel on ebaõiglane jätta kogu uue õppekava koormus omavalitsuse kanda.


(Loe edasi ajalehest.)


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD