Menu

.      

Võru maakonna aasta tegusaim kodanik 2022 on Epp Vana

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Tunnustussündmuse laureaadid. Foto: Tiina Männe

Eile, 23. novembril, tunnustasid Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots ja nõukogu esimees Anti Allas Rogosi Mõisas Võru maakonna tegusaid kodanike ja kodanikeühendusi.

Novembri lõpus tähistatakse kodanikupäeva. Sellega seoses tunnustati täna ka Võru maakonnas kodanikuühiskonna tegemisi ja algatusi, koosloomisi, ühised ettevõtmiseid ja meie maakonna silmapaistvaid kodanikke.

Võru maakonna aasta tegusaima kodaniku laureaadi tiitli pälvinud Epp Vana tänas inimesi, kes on temaga kaasas kulgenud ja kindlat seljatagust hoidnud. “Ükski säde ei püsi elus üksinda,” ütles Vana.

Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu esimees Anti Allas tuletas tunnustuse saajatele meelde, et maakonna sädeinimesed ei tohiks unustada puhata. “ Teete väga palju ja olulist, aga tähtis on ka ennast hoida ja puhata,” lisas ta. 

Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots sõnas aga, et just tänased tunnustuse saajad aitavad reaalsete tegudega meie maakonna väärtusi hoida ja maakonda arendada. Toots lisas, et tänaste kriiside valguses võib tegusatest kodanikest või kodanikuühendustest sõltuda kellegi elu ja heaolu.

Ka Võru maakonna silmapaistva ühenduse eripreemia saanud Saagu Parem MTÜ on esile tõusnud just hädasolijate abistamisega. MTÜ juhatuse liige Piret Haljend tuletas oma tänukõnes meelde, et sõda ja kriis Ukrainas ei ole lõppenud, vastupidi, abivajajate arv kasvab. "Täna ma tõin naised lihtsalt pittu," ütles Haljend oma tänukõnes tõdedes, et olukord on endiselt kurnav ja kutsudes üles Ukraina sõjas kannatanuid aitama.

Sulbi Maarahva Seltsi esindaja ütles aga, et seltsi liikmete aktiivsus ja tegevus põhineb armastusest kodukandi vastu ja suurest soovist panustada sealse elu säilimisse. 

Tunnustusüritusel lõi hubasust Anu Taul, kes esitas haanjamaast inspireeritud lugusid.

Tänavused Võru maakonna kodanikuühiskonna laureaadid:

Võru maakonna tegus kodanik 2022 - Epp Vana

Võru maakonna silmapaistev ühendus 2022 - MTÜ Terve Pere Selts

Võru maakonna aasta küla 2022 - Viitina Küla

Võru maakonna kodanikuühiskonda toetanud ettevõte 2022 - Võru Rimi pood

20 PÄEVA ENIMLOETUD