Menu

.      

Lõuna-Eesti haigla juht uuest riigi kiirabikonkursist: „See tähendab sõda!”

Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe selgitas teisipäeval Võrumaa omavalitsusjuhtidele kiirabikonkursi vajalikkust. Foto: Võrumaa TeatajaKIIRABIASJAD • Teisipäeval kohtusid Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liikmed ja Lõuna-Eesti Haigla juht Arvi Vask Võru maavalitsuse saalis terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäega ning vaidlustest tuli välja, et terviseamet algatab kiirabiteenuse pakkujate vahel sõja.


„See tähendab sõda!” ütles teisipäeval toimunud arutelul Arvi Vask, „aga kui konkursi korraldaja tahab sõda, siis ta saab sõja.” „See ei ole sõda!” vastas Vase pöördumisele terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe. Arvi Vask vastas sellele: „Kuidas pole? Kui teiselt ettevõttelt töötajad ja autod võtta, siis tähendab see sõda.”

Terviseameti konkursi järgsed teeninduspiirkonnad. Iga pakkuja saab konkureerida kahes piirkonnas. Foto: Võrumaa Teataja
Arvi Vask põhjendas oma väidet konkursi tingimustes toodud asjaoluga, et võitja peab pakkuma teenust kogu piirkonnas. Võru kuulub terviseameti koostatud reeglite järgi Lõuna piirkonda koos Tõrva, Valga, Antsla, Põlva ja Räpinaga. See tähendab, et kui Lõuna-Eesti Haigla esitab homseks tähtajaks oma pakkumise ja selle juhtumisi võidab, hakkab ta pakkuma kiirabiteenust mitte üksnes Võrus kahe autoga, vaid peab komplekteerima lisaks veel kuus brigaadi Põlva- ja Valgamaal ning võtma üle Antsla kiirabiteenuse. Ühes täiendava piirkonnaga peab Lõuna-Eesti Haigla üle võtma need inimesed ja autod, kes praegu seda teenust pakuvad.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD