Menu

.      

Mullu hukkus Eesti teedel ligi 4500 metskitse

  • Kirjutas BNS

Pinnaltpääste sündmus Obinitsas, sokk läbi jää kukkunud ja on abitus seisundis, sokk suudeti kiirelt päästa ning kaldal üles soojendada ja loodusesse suunata, päästjad rahul, sokk rahul! Päästesündmusel osalesid Võru päästjad ja Meremäe Vabatahtlikud. Tänud Meremäe Vabatahtklikele meeldiva koostöö eest!!

Eelmisel aastal hukkus Eesti teedel ligi 4500 metskitse ning aastaga 2010 võrreldes on teedel surma saanud kaberite arv kahekordistunud.

Eelmisel aastal hukkus Eesti teedel 4408 metskitse, Eesti Jahimeeste Seltsi teatel on tegemist keskkonnainfo telefoni 1313 andmetega. Tegelik hukkumiste arv võib olla veelgi suurem, kuna tõenäoliselt kõiki ulukitega toimunud liiklusõnnetuste juhtumeid ei ole registreeritud.

Eesti Jahimeeste Seltsi  tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul teeb kasvav õnnetuste arv jahimeestele tõsist muret, edastas selts. „Juba mitmed aastad jälgime kurba liiklusstatistikat metskitsede osas,“ ütles Korts ja lisas, et kui jahipidamisel kasutavad inimesed kogu saaduse ära, siis õnnetustes hukkunud metsloomade puhul see nii ei ole. 

Pärnumaa Jahimeeste Liidu jahimees Urmas Salmu nimetas üheks peamiseks avariide suurenemise põhjuseks metskitse arvukuse tõusu. „Viimaste talvede soodsad ilmastikutingimused on vähendanud metskitsede looduslikku suremust ja sellest tulenevalt võimaldanud arvukusel kasvada,“ sõnas Salmu. „Oma osa õnnetuste suurenemisel on kindlasti ka liiklusintensiivsuse kasvul, seda eriti kindlatel teelõikudel, mis läbivad metskitsede elupaiku." 

Jahiseaduse järgi tuleb liiklusõnnetuses hukkunud ja liiklusõnnetuse tõttu surmatud suurulukist ning tema osadest viivitamata teavitada jahipiirkonna kasutajat või keskkonnainspektsiooni. Info antakse jahimeestele edasi keskkonnainfotelefoni 1313 kaudu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD