Menu

.      

Valdeko Land sai kätte Võrumaa Teataja tellimisauhinna

Valdeko Land Võrumaa Teataja toimetuses juttu ajamas. 	 Foto: AIGAR NAGELLOOSIVÕIT • Loosisime möödunud aasta lõpul välja veel ühe auhinna, mis pidi minema Valdeko Landile. Kahjuks ei õnnestunud meil teda telefonitsi tabada, saatsime ka e-kirja, millele ei tulnud vastust.

Õnneks saime me härra Landiga kontakti nüüd, jaanuaris ning kohtusime temaga toimetuses.

Tegemist on väga soliidses eas härrasmehega, kes ei jää vastust võlgu ühelegi küsimusele.

83aastane Valdeko Land on elanud pikki aastaid Tallinnas ning käib Võrumaale Kasaritsa vanematetallu suvitama ning vahetevahel niisama külla.

Tallinna sattus Valdeko Land pärast naise surma, mil masendus tahtis mehe rajalt maha võtta. Poegade soovitusel, keda Valdeko Land väga kiidab ja kelle üle ta uhke on, saigi kolimine ette võetud. Üks poegadest elab ka ise pealinnas ning on koolis rektor, teine on kodu sättinud Tartusse ja töötab trükikojas. Mõlemal pojal on kaks tütart.

Valdeko Land on terve elu ringi reisinud, autoga on peaaegu terve Euroopa läbi sõidetud. Nüüd vanaduspäevi pidav härra surfab ringi arvutis ja puhkab niisama. Siinkohal tahabki ta kõigile omaealistele südamele panna: „Ärge kartke arvutit, seal on nii palju uut ja põnevat. Mina leidsin ka mitmed vanad tuttavad just tänu arvutile üles. Veel kord: ärge kartke arvutit, vaid proovige ja õppige.”

Tallinnas loebki Valdeko Land Võrumaa Teataja digilehte, et ikka Võru eluga kursis olla. „Digileht on samasugune nagu paberleht, ainult krõbisev hääl on puudu. Ja digilehes on tegelikult palju ilusamad pildid – nii puhtad ja selged,” räägib härra.

Auhinnast ka. Valdeko võitis endale Võru Euronicsi välja pandud LED-lambi ja Klicki poe kinkekaardi ning boonusena veel šokolaaditahvli.

Võrumaa Teatajal on käima läinud uus kampaania. Kui tellite sõbrale paber- või digilehe vähemalt kolmeks kuuks, saate ise tasuta kaks kuud digilehte lugeda. Kampaania kehtib kuni sõbrapäevani. Hea mõte teha üks väike kingitus sõbrale ja endale korraga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD