Menu

.      

Linnapea Anti Allas: „Kas linnavalitsus on käitunud kuidagi ebaseaduslikult?”

Eile toimunud Võru linnavolikogu istungil oli kohal 19 liiget. Istungilt puudusid Jüri Kaver ja Marko Tiisler. 	  Foto: VÕRUMAA TEATAJAVOLIKOGU • Eilsel Võru linnavolikogu istungil pidi linnapea Anti Allas andma vastust Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni 1. jaanuaril esitatud arupärimisele. Fraktsiooni esimehe Tarmo Piirmanni sõnul soovis ta mainitud küsimustele vastust saada juba eelmise aasta 18. detsembriks, et selle järgi koostada  linnaeelarve muudatusettepanekud.

Veel lisas Piirmann, et vastuseid Mati Kitsikuga sõlmitud lepingu ning Võru Linna Lehe suurenenud mahu ja kulude kohta soovis ta isiklikult ega mõelnud selle all küsimuste ja vastuste volikogus ettekandmist. Kuna Piirmanni sõnul ta 18. detsembriks oma küsimustele vastuseid ei saanud, siis esitas ta samad küsimused selle aasta 1. jaanuaril uuesti.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluva Võru linnapea Anti Allase väitel oli esitatud küsimusi kolmes variandis. Aja jooksul neid parandati: midagi pandi juurde ja midagi võeti ära.

Linnapea Anti Allas ütles, et Mati Kitsikuga oli sõlmitud tööleping alates 18. novembrist 2013, leping lõpetati 7. jaanuaril 2015. Lepinguperiood oli Anti Allase sõnul 14 kuud, selle aja jooksul olid linnal lepinguga seotud kulud koos maksudega 36 625,92 eurot. Teine leping sõlmiti Mati Kitsikuga 8. jaanuaril 2015, leping lõppes 31. detsembril 2015. Sellel perioodil olid Allase sõnul lepinguga seotud kulud koos maksudega 31 602,28 eurot.

Linnapea Allas ütles, et tööd tehti suure pühendumisega ja need kulud olid ainsad, mis selle töölepinguga seoses tehti – ei lisandunud mingeid kompensatsioone nagu näiteks telefoni- või autokompensatsioon.

Vastukaaluks tõi Võru linnapea Anti Allas näitena 2013. aastal tekkinud olukorra, kus tookordne abilinnapea ja praegune IRLi fraktsiooni esimees Tarmo Piirmann oli sõlminud lepingu Ilmar Sillaga. Tegemist oli käsunduslepinguga, mille kulu oli Allase väitel 10,3 kuu pikkuse perioodi jooksul 27 806,63 eurot.

Allase sõnul olid linnavalitsuse üldkulud eelmise valitsuse ajal 2012. aastal 221 521 eurot, kusjuures 2014. aastal olid praeguse linnavalitsuse kulud vaid 181 369 eurot, hoolimata sellest, et eluolu on igas mõttes kallinenud.

Küsimusele, kui palju kulutusi tehakse iga päev ühele töötajale, ei osanud Allas täpselt vastata, sest tema väitel sellist kulutust iga inimese kohta üksikasjalikult välja ei arvutata. On loomulik, et töötaja vajab elektrit, ruumi ja muid vahendeid, aga igaühe kohta selle kulu väljaarvutamist ta vajalikuks ei pea.

Võru Linna Lehe väljaandmisega seotud kulusid kommenteeris Anti Allas nii: 2015. aastal olid kulutused palju väiksemad, sest lehe maht oli poole väiksem. 2016. aastast on lehega seotud palgakulu koos maksudega 13 246 eurot, peale selle linnalehe levitamise ning trükikulud 10 142 eurot.

Lõpetuseks märkis Võru linnapea Anti Allas, et kriitika on opositsioonis alati teretulnud, aga mingisugune inimlikkus võiks siiski alles jääda.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD