Menu

.      

Üle 800 ajateenija harjutab Võrumaal õppuseks Kevadtorm

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

Kolmapäeval Võrumaal alanud Kuperjanovi jalaväepataljoni õppusel Tormihoiatus harjutab üle 800 ajateenija mais algavaks kaitseväe õppuseks Kevadtorm.

Viiepäevase õppuse eesmärgiks on õppekompaniide koostöö harjutamine pataljoni koosseisus ning allüksustele hinnangu andmine, teatas kaitseväe peastaap.

"Seekord on õppusel uuteks teemadeks häire korras valmisoleku saavutamine, mis hõlmab tegevväelaste ootamatut teenistusse kutsumist, linnakute julgestamist, osalist mobilisatsioonivarude vedu ning taktikalise ülesande täitmist," ütles Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere.

Õppuse kulminatsiooniks on laupäeval Võru linnas peetav linnalahing, kus kuperjanovlastele teeb vastutegevust Kaitseliidu Lõuna-Eesti malevate koondüksus. Lisaks kuperjanovlastele ja kaitseliitlastele osalevad õppusel Eestis viibivad Ühendriikide kaitseväelased soomukitel Stryker ning 1. jalaväebrigaadi tankitõrje- ja luurerühmad.

Õppust peetakse peamiselt kaitseväe Võrumaa harjutusaladel, osaliselt tegutsetakse ka Väimelas, Sõmerpalus ning Võru linnas. Õppusel kasutatakse imitatsioonivahendeid ehk paukpadruneid ja suitsuküünlaid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD