Menu

.      

Danpower: soovitame usaldada automaatikat ja kütet suvel hoonetes mitte välja lülitada

„Kütet ei ole mõistlik välja lülitada esimese sooja ilmaga, pigem tuleks ära oodata stabiilsem soe periood,” lausus ASi Danpower Eesti projektiarenduse juht Juhan Aguraiuja. 	 Fotod: ERAKOGU

• Soojatootja plaanib Kuperjanovi pataljoni ja Laane piirkonna liitmist kesklinna võrguga •

SOOJAMAJANDUS • Hoonete omanikud võiksid jätta kütte suveks sisse, sest külmadel suvepäevadel kasutatav ajutine elektriküte on kaugküttest kallim, halb ilm aga ohuks inimeste ja hoonete tervisele. Nii ütles Võru linna soojusenergiaga varustava aktsiaseltsi Danpower Eesti projektiarenduse juht Juhan Aguraiuja.

„Külma käes kannatav maja on halb nii elanike tervisele kui ka maja tehnilisele seisukorrale ja vastupidavusele,” lausus Aguraiuja. „Niisked ja külmad ilmad soosivad hallituse teket ja konstruktsioonide kiiremat vananemist.”

Korralikult renoveeritud küttesõlme automaatika saab Aguraiuja sõnul aru, kui toas on piisavalt soe ning kütmist sellisel juhul ei toimu – kardetud küttearveid ei teki. Hea küttelahendusega automaatika ei hakka tema sõnul kunagi tööle 20-30kraadistel suvepäevadel.

„Paljud inimesed kasutavad külmadel, niisketel ja tuulistel suvepäevadel elektriradiaatoreid või -puhureid, elektriküte on aga kaugküttest umbes kaks korda kallim,” lisas Aguraiuja. „Mingit rahalist võitu seega ei teki, pigem maksab inimene igas kuus sooja eest kokkuvõttes rohkemgi.”

Kütteperioodi lõpetamine: kolm päeva keskmiselt kümme kraadi sooja

Kuigi Danpower soovitab omanikel jätta kütmine küttesõlme automaatika otsustada, teevad otsuse kütmise lõpetamise ja selle aja kohta omanikud. Enamasti kütmine suveperioodil ikkagi lõpetatakse, üldist aega selle kohta aga fikseeritud ei ole, soojatootja pakub kaugkütteteenust aasta läbi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD